Meiega koos oli laagris Jaak Mae suusakool ja vabariigi võrkpalli koondis, samuti külastas Jõulumäed Andrus Veerpalu.

Pärnumaa piirkonda kaunistasid sinisele kilele kinnitatud kõikide osalejate nimelised erivärvilised paberist laevukesed, mis tuule käes vahvasti üles-alla kõikusid. Ja avapeoks olid kõik valmistanud värvilistest kilekottidest sahistid, mis saatsid selleks päevaks valminud meie maakonna 4H laulu ja lainelist liikumist.

Väga huvitavaks kujunes fotojaht, kus igal tiimil oli vaja täita 20 ülesannet ettenähtud aja jooksul. Põhilisteks teemadeks olid 4H lauluread. See ülesanne arendas loovat mõtlemist ja tõmbas kaasa ka kõige passiivsemad. Kõikides meeskondades oli ka välismaalasi, mis eeldas võimalikult palju inglise keeles rääkimist.

Töötubades sai osaleda kõikidel päevadel ja need olid tasuta - origami, sõbrapaelad erinevate 4s tehnikates, märkmiku valmistamine, jalgratta vigursõit, draama ja loovus, riisipaberist kaardid, 4H meened, nahkehistöö, DJ töötuba, laulustuudio, 4H reklaamiklipp, iga päev ilmuva laagrilehe töötuba, pudelikorkidest linnud, paberist täispuhutavad südamed, kõrrelistest nukud, küünlalaternad, purgimaal, seinakaunistused, süüteroosid, krepp-paberist lille, noorte õigused ja kohustused... Kõige rohkem said publiku ees esineda DJ töötoa poisid. Meie klubist oli esindajaks Raido Müller, kes oma tööst vaimustuses oli ja kenasti hakkama sai. Keskkonnapäeval läbisid tiimid loodusraja, kus paljudes punktides tuli näidata oma teadmisi loomadest, taimedest, keskkonna probleemidest... Paljude võistkondade seas said meie klubi tüdrukud 2. koha ja auhinnaks vöökotid.

Kahel päeval oli võimalik osaleda nii individuaal, kui ka võistkondlikel spordialadel (indiaka, võrkpall, rahvastepall, rätikupall).

Individuaalalasid oli 20. Sindila noored olid parimad järgmistel aladel: Kristjan Nüüd - plasttassidest püramiidi ladumine ja klotsidel kõndimine, Raido Müller - bowling, Gerda Saagim ja Rai Multanen reketil palli põrgatamises. Nagu alati, oli väga populaarne playbox. Eriti jäi meelde Ida- Virumaa ja välismaalaste etteaste. Pärnumaa juhendajad jäljendasid Kihnu Virvet, mis sai marulise aplausi osaliseks. Juulikuus lumi on maas, kõlavad laulusõnad. Kunstlumi võimaldas laagrilistel jõuluaega meelde tuletada ja päkapikkude saatel mindi kelkudega mäest alla laskma. Palju uusi teadmisi, sõpru, muljeid ... Nii lõppes 2012 suvelaager.