Vanamõisa küla

Vanamõisa eakate jõuluolemine 27. detsembril meenutas korralikku „vana kooli pidu" - laud oli rikkalik, šefid vallast olid kõnelemas, tantsutüdrukud lehvitasid seelikusabasid, koor oli üles rivistet hardalt helisema, Jõuluvana oli punases ja kahe suure kotiga. Paraadpilti tehti vana kombe kohaselt ka :)

Maidla küla

17. detsembri õhtu tõi Maidla eurorahadega ülesehitatud seltsimajja kokku külarahva titest taadini. Korraliku jõulujämmi hulka kuulusid nii jõuluvana jaht õuekuuskede vahel kui taevasse lastav tulevärk. Kõnesid peeti? Absoluutselt... Laud oli lookas? Loomulikult... Salmid olid peas? Sajaga...

Kui pisikodanike õhtu naelaks oli ootuspäraselt punase kuhvtiga habemiku käest saadud pai ja priske kingikott, siis emad-isad nautisid koju kätte toodud bändi ja diskot keskööni.

Ääsmäe küla

Ääsmäe kandis saadi kogukonnaga aastalõpumeeleolus kokku juba 2. detsembril. Siis, kui pool maailma polnud veel jõudnud arugi saada, et on vaja küünlaid põletama ja rahakoti sisu kingiralli tarbeks revideerima hakata, tõstsid ääsmäelased juba esimesed toostid saabuva, 2012. terviseks. Ja ei ole midagi uut siin taeva all - traditsiooniliselt pikad lauad-liuad, lõbustamas tantsutüdrukud ja naljamehed. Küla noorem generatsioon tegi entusiasmiga läbi ajatu ajalehetantsu mängu, mida nende vanemad ilmselt pioneerilaagri aegadest hästi mäletavad. Ei saa öelda, et ei oleks lõbus olnud!

Wannamoisa segakoor

Üks seltskond, kellele 2011. aasta populaarsust ja sära tõi, oli Wannamoisa segakoor. Ülesastumised mitmetel vallaüritustel päädisid kuulsusrikka etteastega sügiseses telesaates "Laulupealinn", koos poplauliku Koit Toomega. Väike sutsakas tehti ka ühel firmaüritusel, kuhu Wannamõisa seltskond kohe spetsiaalselt Koiduga koos kutsuti - nüüd on siis tallatud ka pealinna uusima kontserdisaali Nokia lavalauad. Aastalõppu finišeeriti aga hoopis Rannamõisa kirikus 18. detsembril. Tunnetus ja meeleolu olla olnud pühakojas esinedes koorirahva endi hinnangul sootuks teine kui kultuuri- ja seltsimajade püüne peal - võimsam ja hingekeeli paitavam. Ja ka kuulajatele oli see puhas muusikanauding - esimestest nootidest kuni lõpulehvituseni.

Veskitammi Lasteaed

Veskitammi Lasteaias tembiti advendialgust head tegeva laadaüritusega. Nii vanemate, laste kui õpetajate entusiastlikul kaasalöömisel täitusid turulauad pirukalõhna ja mitut sorti müügikraamiga ning kokku kogutud 254 euroraha eest soetati kiisutoitu ja muud vajalikku Tallinna Loomade Hoiupaigale. Isetegemise rõõmu kõrval said pisikesed sauevallakad hinge ka teadmise, et koduloomad pole mitte ajutiseks ninnu-nännutamiseks, vaid lemmikute heaolu ja saatus on alati peremeeste kätes. Olgu see peremees siis pealegi alles lasteaia mõõtu.

Laagri Lasteaed

Päkapikumütsid, laululõbu ja koosolemine on detsembrikuu kohustuslikud aktsendid. Ka 14. detsembril Laagri Lasteaias levisid Jõulutunneliks nimetatud pühadeõhtu sees just samad väärtused - punavalged teemamütsid peas, laulsid lapsed vanu armsaid viise, lapsevanemad leidsid mahti istuda võsukesega maha küünlaid ja kaarte meisterdama, koosolemise rõõm läikis vastu igast silmapaarist.

Ääsmäe Lasteaed

Jõuluaeg toob alati inimestes välja nende parema pale. Ääsmäe Lasteaia mudilastel ja õpetajatel ilmnes see sel aastal üllatavate fantaasiavälgatuste ja disainivormidega. Nimelt tõi osalemine Aegviidu looduskeskuse poolt korraldatud konkursil „Meisterdusi metsast" Sipsikute rühma tööle "Hello Kitty jõulupuu" eripreemia kui kõige trendikam ja popim teos. Eestimaa kunstiskeenet ootab ilmselt peagi ees Ääsmäe kandi noorte jõuline ja ideedest tiine sekkumine:)

Laagri Jõuluturg

17. detsembril toimunud Laagri jõuluturg rõõmustas selgi aastal külastajaid mitmete heade kingiideedega - üks popimaid müügiartikleid olid kitsevillast soojad sokid. Tegevust jätkus kultuurikeskuse juures aga kaugelt rohkem, kui vaid ostlemist - toimusid mitmed töötoad ja muinasjutu kuulamise nurgakesed ning üle pikkade aastate ehiti ära ka aleviku ühine jõulupuu.