9. detsembri hommikul asutasid Uusna lasteaia 3-7-aastased tõrukesed koos saatjatega end bussiga Karksi poole teele. Lilli loodusmaja juures võeti meid mulgikeelsete tervitustega soojalt vastu. Koduloomadega tutvumise järel suundusime metsa. Seal kohtusime Metsamuhkliga, kelle abiga lapsed metsloomade jälgi tuvastasid ning metsloomadele nosimiseks heina, teravilja, tammetõrusid ja juurvilju jätsid.

Tähelepanelikud lapsed märkasid metsa alla visatud prügi ja aitasid Muhklil selle kiirelt kokku korjata. Metsaretkele pani punkti kuusekohvik, kus lastele pakuti mundris tuhleid ja vaarikavarreteed. Õdusas Lilli loodusmajas õpetas Meisterdamismuhkel lapsi käbidest ja samblast kuuseehteid meisterdama ning Maiusemuhkel piparkooke küpsetama. Pimedas aidas võlusid lapsed koos päkapikuga metsast kokkukorjatud pudelitest endile tervislikud üllatused.

Jõulumaa külastamise järel ootasid meid Sõrmuse tallu külla lasteaialaste - Isabeli ja Rasmuse - memm-taat. Lumepuuduse tõttu jäi lastel kahjuks proovimata, kuidas vanasti jõulude ajal hobuse ja saaniga kirikusse sõideti. Küll aga said kõik lapsed proovida hobusesõitu vedruvankriga. Tänutäheks pakkusid lapsed hobusele leiba. 

Tegutsemisrohke päev aitas tõsta laste keskkonnateadlikkust ja tuletas meelde, et jõulude ajal ei tohi unustada ka andmisrõõmu.

Kui süda soe ja mõtted head,
siis küllap aasta tuleb hea.
On kõik ju enda teha see,

mis ootab uuel aastal ees!

Täname Vallavalitsust, Tänassilma rahvamaja, Uusna külamaja ja Kalmetu Põhikooli meeldiva koostöö eest ning soovime kaunist jõuluaega ja õnnerohket uut aastat!