Jõulukuu on täiskasvanutele kiire kokkuvõtete ja pühadeks valmistumise kuu, kuid seda tähelepanuväärsem on kogeda heade inimeste tahtmist kaasa lüüa ja toetada. I advendi „Jõuluootuse" meisterdamis- ja mängutubades osales üle 110 suure ja väikese. Kodukandi eakale memmele-taadile valmistati 74 jõulukaarti! Jõuluvalgust saime soetada kogunisti 156 euro väärtuses! Veelkord tänud hoolekogu liikmetele, kelle eestvedamisel ja otsese või kaudse abiga ning aitäh kõikidele osalejatele, kelle panustamisel toimisid üliväga hästi heategevuslik jõululoterii ja - kohvik!

Usk päkapikkudesse on kui maagia, mis paneb vääniku paremini käituma ja lugema-kirjutama, sest meie majas päkapikud lapsi enamasti just maiustuste ja kirjavahetusega rõõmustavad. Traditsiooniliselt süütame esmaspäeva hommikuti koos advendiküünlaid ja jagame seda valgust igasse lasteaiaruumi.

II advendi tähistamiseks istusime koos saalis, mängisime näpumängu ja imetlesime uusi jõuluvalgusteid. Ettevõtlikkuse meeskond tutvustas esmakordselt lastele meile kui Ettevõtlikule lasteaiale tunnustusena kingitud kuldset seinaplaati ja lippu. Koos arutasime, mida tähendab ettevõtlik olemine. Jõuluvalgustid jagati rühmadesse ja saali. Väiksemad lapsed said kaasa munarestist toodetud kellukese, mis vajas värvimist ning suuremad said kaasa kotikese kellukese valmistamise detailidega, et isetegemisest mõnu tunda. III advendihommikut valmistas ette loodusemeeskond, kes saatis teele päkapiku, kelle kotist jagus toitu linnukestele ja suupärast lastele.

Jõulupühade-eelse nädalal tehti piparkooke igas rühmas ja mõnusas jõululõhnalises saalis ehiti kuusk. Jõuluvana sai tänuks pakkide eest osaleda ennemuistsete rahvakommetega peol, laane-rahva ja koduloomadega tantsu lüüa ning hulgaliselt vahvaid luuletusi ja armsaid laule kuulda.

Soovin, et uue aasta ühistes ettevõtmistes jaguks kõigile heatahtlikkust meeltesse ja keelele, et keerulises olukorras oskaks tunda rõõmu ka pisiasjadest ja probleemid ennetataks eos lahtirääkimistega.

Ilusaid jõulupühi ja aastavahetuse sära kõikidesse kodudesse!