Kaiu Hooldekodus on oma kodukord, mille täitmist me nõuame kõikidelt siinsetelt elanikelt, et tagada turvalisus ja kord. Meil on siin palju liikumispuudega ja voodihaigeid inimesi, kes vajavad pidevalt hoolt ja abi. Hooldekodu ruumides on keelatud suitsetada ja siin elades on keelatud tarbida alkoholi.

Need on ühed tähtsamad punktid meie kodukorras ja nendest kinnipidamine ei tohiks olla ühelegi inimesele üle jõu käiv. Nii tagame meie elanike turvalisuse ning täidame ka päästeameti nõudeid.

Kahjuks osale inimestele niisugune korraldus ei meeldi ja nemad tahavad ise oma elu korraldada. Vaatamata kodukorra korduvatele rikkumistele mõnede isikute poolt, ei ole vallavalitsuse ega hooldekodu töötajad kedagi hooldekodust välja visanud. Alati on püütud inimesega rääkida, teda veenda, aga vägisi kedagi kinni hoida ei tohi.

Hooldekodu töötajad teevad oma väikese palga eest väga rasket tööd nurisemata. Kuid sõimamine, tõukamine ja löömine mõne inimese poolt ei ole see, mille pärast seda tööd tehakse. Meie tahame aidata inimesi, kui nad enam ise endaga toime ei tule ning need inimesed vajavad ka rahulikku ja turvalist keskkonda.