Tudulinna vallavolikogu ootab vallavanemaks kandideerijatelt avaldusi 31. augustiks. Kandidaadil peab olema kõrgharidus, meeskondade ja projektide juhtimise kogemus, eesti ja inglise keele oskus, strateegiline mõtlemine, hea läbirääkimisoskus ja pingetaluvus. Koos kandideerimisavaldusega tuleb esitada elulookirjeldus, koopiad haridust tõendavatest dokumentidest ja visioon Tudulinna valla arendamisest.

Ida-Virumaa Tudulinna volikogu esimees Urve Erikson, volikogu aseesimees Mati Uiboimets ja vallavanem Andrus Toss esitasid juunis volikogule tagasiastumisavalduse, põhjendades seda mitmendat aastat püsiva säästueelarvega, mis ei võimalda valda arendada. Erikson ja Uibomets kuuluvad Rahvaliitu, Toss ühegi erakonna liige ei ole.

Eelmisel nädala neljapäeval toimunud istungil sai Tudulinna vallavolikogu esimeheks valimisliidus Meie Tudulinna volikogusse valitud Hille Karp. Senine esimees Urve Erikson jätkab volikogu aseesimehena.

Tudulinna vald asub Ida-Viru maakonna edelaosas ja koosneb üheksast külast ning Tudulinna alevikust. 1. jaanuari seisuga elas Tudulinna vallas 501 inimest.