Heategevusjooksudel üle maailma läbitakse täismaratoni 42 195 meetri pikkune distants. Koolilapsed jooksevad selle läbi teatevõistlusena, kus igal lapsel tuleb teadet üle andes läbida 200 meetrit. Võistkonnas on 30 last - 15 poissi ja 15 tüdrukut. Joostes võisteldakse maailmarekordi ajaga, mis meeste arvestuses kuulub Wilson Kipsangile (2.03.23) ja naiste arvestuses Paula Radcliffe'ile (2.15.25). Maailmarekordit püüavad purustada koolid ja sõpruskonnad üle maailma.

Jüri Gümnaasiumis anti maratonteatejooksule start neljapäeval, 17. oktoobril kell 13.00. Meie kooli staadionile olid jooksma kutsutud veel Peetri kooli õpilased ja Jüri Gümnaasiumi sõpruskooli - Tallinna Pae Gümnaasiumi õpilased.

Maailmarekordi ületamine jääb siiski järgmiseks korraks.

Avasõnad ütlesid kooli direktor Maria Tiro, Eesti Toidupanga esindaja Nele Hendrikson ja olümpiavõitja Gerd Kanter, kes jooksis külalisena ka esimese vahetuse. Jüri Gümnaasium jooksis välja peaaegu sama aja, mis eelmiselgi aastal (2.06.52). Seega jäi ka sellel aastal maailmarekord ületamata, mis aga annab innustust järgmiseks aastaks. Maailmas jooksis kokku 570 võistkonda erinevatest koolidest (http://www.competitioncentre. net/wmc) ja omas vanuseklassis (13 a. ja nooremad) jooksid Jürikad välja 33. koha, võisteldes 195 võistkonnaga. Meie kooli algatusel toimusid heategevusjooksud ka Eestimaa teistes paikades - Põlvas, Orissaares, Lähtel, Tartus, Tallinnas.

Kohal oli Eesti Toidupank, kes võttis vastu annetusi ja viis läbi loenguid 5.klasside õpilastele, kus rääkis nälgimisega seotud probleemidest ning sellest, kuidas on võimalik teisi aidata lihtsalt - märgates ja hoolides. „Vaesus mõjutab laste tulevikku tervikuna," nentis toidupanga esindaja Nele Hendrikson, kes tänas kõiki inimesi, kes võtsid vaevaks tuua nälga kannatavate laste heaks annetusi.

Järgmisel aastal on kavas korraldada jooksuüritust suuremalt, kaasates sellesse projekti rohkem lapsi ning täiskasvanuid. Kui sellel aastal oli tegevus suunatud ühele päevale, siis tuleval aastal on plaanis korraldada jooks koos sellele eelneva tervisenädalaga, mis viiakse läbi projektiga liitunud koolides.

Jooksu toetasid Eesti Toidupank, Lastekaitse Liit, AS Kalev ja kõik, kes aitasid koguda annetusi.