Harjumaa koolidevahelist kompleksarvestust spordis hakati pidama aastast 2002. Esimestel aastatel osales 17-18, viimastel aga 19-20 gümnaasiumi, millele lisandusid teist sama palju põhikoole. Kui algusaastatel võeti mõõtu seitsmel alal, siis tänaseks juba kaheksal erineval alal. Jüri Gümnaasium osales esimestel aastatel vaid neljal alal, viimastel aga kõikidel aladel, mida on kokku kaheksa.

Igal alal peetakse erinevates vanuseklassides omaette arvestust. Ebatraditsiooniliselt peetakse Harjumaa koolidevahelist kompleksarvestust nii, et see algab jaanuaris- veebruaris ning lõpeb detsembris, mitte kooliaastapõhiselt.

Jüri Gümnaasium on selles jõukatsumises osalenud esimestest aastatest alates.

Esimesed neli aastat oldi tulemustega teises kümnes, hiljem esikümnest välja ei langetud. 2009. ja 2010. aastal kompleksarvestust majanduslanguse tõttu ei peetud.

Liitusin Jüri Gümnaasiumi kooliperega 2008. aastal lõpus, mil esimest korda jõudsime kompleksarvestuses esikolmikusse, kuhu kuulusid ka tuntud tugevad spordikoolid, nagu Kuusalu Keskkool ja Saue Gümnaasium.

2013. aastal kompleksalade tase ühtlaselt hea

2013. võiduaastat iseloomustab aga kompleksalade tulemuste ühtlane hea tase. Kaheksa ala arvestuses olime korra esimesed (korvpallis), neli korda teised (murdmaateatejooksus, jalgpallis, rahvastepallis ja kergejõustikus), kaks korda kolmandad (ujumises ja võrkpallis) ning korra neljandad (suusatamises).

Korvpall on viimastel aastatel olnud meie paraadala ning selle võit ei olnud üllatus. Palju on korvpalli populaarsust toetanud õpilaste treeningud Rae Kossu klubis. Sellel aasta võitu panustasid esikohaga 8.-9. klasside tüdrukud, teise kohaga 6.-7. klasside poisid, kolmanda kohaga gümnaasiumi noormehed ja 5. klasside poisid. Viiendad olid 5. klasside tüdrukud ja gümnaasiumi neiud, seitsmendad 6.-7. klassi tüdrukud ning kümnendad 8.-9. klasside poisid.

Suurimad hüpped üldvõiduni aitasid teha jalgpalli tõus kuuendalt kohalt teisele ja võrkpalli edenemine viiendalt kohalt kolmandale. Alistamata jäid võrkpallis Kiili Gümnaasium, kes on oma vanuseklassis vabariigi tipus, ja Loksa Gümnaasium ning seekord jalgpalli võitnud Keila Kool.

Jalgpallis oli võistlus väga tihe: saavutasime kuni 7. klassi poiste arvestuse kuuenda koha, 8.-9. klasside arvestuses viienda koha ja gümnaasiumi arvestuses teise koha, tänu millele tulime kokkuvõttes ka teisele kohale. Võrkpallis oli meil parim saavutus kuni 6. klasside poiste teine koht Kiili järel. Neljandad olid kuni 6. klasside tüdrukud ja gümnaasiumi noormehed, seitsmendad gümnaasiumi neiud ja üheksandad 7.-9. klasside poisid.

Rahvastepallis ja kergejõustikus tõusime koha võrra - kolmandalt teiseks, jäädes alla vaid Kuusalu Keskkoolile. Tõele au andes jagasime rahvastepallis Kuusalu Keskkooliga esimest ja teist kohta. Võidupunktid sai seekord Kuusalu, sest neil oli üks alavõit rohkem. Rahvastepallis olid 4.-5. klasside poisid teised, 2.-3. klasside poisid-tüdrukud kolmandad ja 4.-5. klasside tüdrukud viiendad. Kergejõustikus olime talvel sisekergejõustikus napilt neljandad - Kose Gümnaasiumist vaid ühe punkti kaugusel - ja sügisel staadioniteatejooksudes esimesed, mis andiski kokku teise koha. Kokku võistlesime neljas vanuseklassis kuuekümnel alal ja saavutasime 21 esikolmikukohta, millest 10 olid esimesed.

Ka murdmaateatejooksudes jäi alistamata ainult Kuusalu, nii nagu ka varasemal kahel aastal. Kaheksast alast kolmel olime parimad: võitsid kuni 5. klasside ja 8.-9. klasside poisid ning 6.-7. klasside tüdrukud. Teiseks tulid gümnaasiumi noormehed, kolmandaks 6.-7. klasside poisid ja gümnaasiumi neiud ning viiendad olid kuni 5. klasside ja 8.-9. klasside tüdrukud.

Ujumises kaitsesime taas kord kolmandat kohta, meie ees olid tuntud tugevad ujumiskoolid Viimsi Gümnaasium ja Keila Kool. Meie ujumise tulemusi on toetanud vallas tegutsevad Indrek Sei ujumiskool ja lestaujumisele pühendunud Fortuuna spordiklubi. Kolm neljandat kohta said gümnaasiumi poisid-tüdrukud ja kuni 5. klasside poisid, viiendad olid 6.-7. klasside tüdrukud, kuuendad 6.-7. klasside poisid ja 8.-9. klasside tüdrukud, kaheksandad kuni 5. klasside tüdrukud ja kümnendad 8.-9. klasside poisid.

Neljandaks jäime vaid ühel korral, kaotades teatesuusatamises kolmel viimasel aastal võitnud Saue Gümnaasiumile, Kuusalu Keskkoolile ja ka Kiili Gümnaasiumile.

Võidukad olid gümnaasiumi neiud ja 8.-9. klasside noormehed, viiendad kuni 5. klasside, 6.-7. klasside ja gümnaasiumi poiste võistkonnad, kuuendad olid 6.-7. klasside tüdrukud ja kaheksandad kuni 5. klasside tüdrukud.

Suur tänu kõikidele Jüri Gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetajatele, kes on 2013. aastal panustanud sellesse suurvõitu:
Sirli Kants
,
Martti Pent
,
Kristo Remmelgas
,
Mikk Sarik
,
Laura Sirelpuu
,
Ülle Uuemaa
,
Jens Vendel
,
Siim Palu
ja
Katrin Hunt
; kõikidele võistelnud õpilastele ja innustanud lastevanematele ning mõistvatele kaasõpetajale.

Rõõm on tõdeda, et Rae valla põhikoolidest on Peetri tõusnud eelmise aasta seitsmendalt kohalt kolmandaks, Vaida on jätkuvalt kuues ning Lagedi on teinud hüppe kaheksateistkümnendalt kohalt kaheksandaks.

Sportlikku 2014. aastat kõikidele Rae valla õpilastele, innustamisjõudu lapsevanematele ja pöidlahoidmisjõudu kõikidele teistele!