Jüri Gümnaasium oli esimene ja ainus Eesti kool, mis sellest üritusest osa võttis. Kool korraldas teatejooksu kooli staadionil, kus joosti maratondistants 200-meetriste etappidena. Iga võistleja sai joosta seitse vahetust. Avavahetust jooksis meie kooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja Allan Männi, kellele ei ole pikamaajooksu distantsid sugugi võõrad, kuna ta kuulub Eesti 20 parima pikamaajooksja hulka. Kokku osales jooksus 30 koolilast vanuses 11-13 aastat ja teatepulka käest kätte andes läbiti maratondistants 42,195 meetrit ajaga 2.06,47.

Jüri kooli õpilased jooksmas nälja kaotamise nimel

Jooksu eesmärk oli lüüa Patrick Makau nimel olevat maailmarekordit, mis on 2 tundi 3 minutit ja 38 sekundit, sellele jäädi siiski napilt alla. Selle aasta võiduaeg 1.47,55 kuulus Keenia MERU koolile.

Tihedas konkurentsis edestasime Iirimaad (aeg 2.06,49) ja Indoneesiat (aeg 2.06,50) võistkonda. Nii et konkurents oli tugev. Võistkonnad edastasid oma kontrollajad interneti teel ülemaailmse võistluse korraldajatele ja nii oli võimalik aegu võrrelda reaalajas. Erinevatest riikidest oli registreeritud jooksust osa võtma 555 võistkonda ja Jüri Gümnaasium oli oma tulemusega 24. oktoobril tabelis 38. kohal.

Jüri Gümnaasium on UNESCO ühendkool, mis tähendab, et Jüri Gümnaasiumi õpilastes kasvatatakse maailmakodaniku vastutust. Jooksuürituse raames toimusid koolitundides temaatilised loengud ja fi lmivaatamised.

Tahame kõikidele inimestele südamele panna, et maailmas on nii palju lapsi, kes kannatavad nälga. Vähim mis me teha saame, on väärtustada seda, mis meil on. Osavõtt ülemaailmsest jooksuvõistlusest aitab tõestada seda, et iga laps olenemata vanusest saab korda saata suuri tegusid ja aidata kaasa maailma paremaks muutumisel.