Lapsi oli kogunenud palju, nende seas ka Ääsmäe koolist saabunud terve bussitäis jooksuhuvilisi ning siginat ja saginat jätkus terve mõisa hoovi peale. Start lastele koosnes neljast jooksust- kuni 8. aastased ning 9-12. aastased poisid ja tüdrukud.

Kõigepealt tehti soojendustrenni mille viis läbi Kristina Aidla koos jooksu maskoti roosa seaga. Roosa siga oli vapper ja jooksis koos lastega läbi kõik stardid. Pärast jooksu said lapsed finishis kosutava limpsipudeli ja võisid minna nautima maitsvat suppi, mida serveeris Hüüru trahter mõisa pargi suures telgis.

Iga lastejooksu 3 esimest said karika koos medaliga ja sponsorite poolt välja pandud auhinnad. Lisaks said kõik osavõtjad kaela mälestuseks medali ja kotikese maiustustega.

Täiskasvanute teatejooksule oli kokku end ülesse andnud 17 võistkonda, igas võistkonnas 8 jooksjat. Stardipaugu kõlades algas tihe rebimine. Tugevamad tuiskasid hooga ees minema ja võistlejate rivi venis ühtlaselt pikaks kogu distantsi peale. Vahepunktides käis hoogne kaasaelamine ja värsket jooksuverd lisandus rajale kogu aeg juurde. Tempot hoiti üleval ja kui esimesed lõpetajad olid finishis, siis osa vahetas alles eelmistes vahepunktides võistlejaid.

Kuni kohtunikud tegid kokkuvõtteid, said jooksjad nautida maitsvat suppi ja kuulata mõisasaalis ansambel Combo Bandi, kes hoidis meeleoluka muusika saatel kõigil tuju üleval.

Oli hea tõdeda, et Rändkarikas ja esikoht jäi ikkagi Saue valda, sest võistkondi oli ka mujalt Harjumaalt. Kõik võistkonnad said aukirja ja maitsva maasikatordi ning kolm esimest sai pärjatud karikate ja medalitega ning sponsorite poolt välja pandud auhindadega. Pärast autasustamist jätkus pidu muusika saatel.

Ja lõpetuseks võib öelda, et juba kaheksandat korda korraldatavat Suurt Jüriöö jooksu Saue vallas võib nimetada kordaläinuks.

 Väga tahaks tänada sponsoreid, kes panid oma õla alla jooksuvõistluse korraldamisele: AS Rekato, Laagri Haridus- ja Spordikeskus OÜ, M.V.Wool AS, Trahter Hüüru Veski, Mesimumm OÜ, Sagro AS, Balsnack International holding OÜ, A LeCoq AS, Kadarbiku Köögivili OÜ, Fifaa AS. Suured tänud Sven Sumbergile, kes hoidis üritust elavana ja MTÜ Hüüru Külaseltsile ning kõikidele külainimestele, kes aitasid nõu ja jõuga.