„Koera kodus duši all või vannis pesta on niivõrd ebameeldiv ja kuivatamisel on terve elamine karvu täis,“ selgitab Deisy koertesalongi juhataja Moonica Randmaa. „Hakkasime Patriciat salongidesse kirja panema, kuid juba poolteist nädalat enne näitusi on sinna väga keeruline vaba aega leida. Siis hakkas idanema mõte teha oma salong, kus saab teenust pakkuda ka teistele.“

Pereema Moonica vastutab protseduuride eest, vanim tütar Gerly-Reili Ereline tegeleb kauba tellimise ja paberimajandusega ning pereisa Heilo Randmaa teeb oma põhitöö kõrvalt täpselt seda, mida parasjagu vaja.

Kuna Eestis jagub näitusi peaaegu igasse nädalasse ja palju käiakse ka välismaal end proovile panemas, on tekkinud juba omad püsikliendid. Kaugemad kunded käivad Märjamaalt ja Raplast. Koera, rõhutab Randmaa, ei pea pesema ainult näituste tarbeks. Suuremat hoolt vajab pikakarvaline koer, kelle nahk võib tuustis ja pulstis karvkatte all hauduma minna. Tavakoeri on soovitatav pesta kaks korda aastas – kevadel ja sügisel.

Iluprotseduurid algavad karva leotusega, järgneb šampooniga pesemine – musta ja paksu karvkattega koera puhul tuleb seda mõnikord ka kaks korda teha – ning fööniga kuivatamine. Lõpetuseks lõigatakse küüned ja vajadusel ka üle varvaste ulatuvad karvad. Väikese koera eest tuleb omanikul välja käia 30 ja suure koera eest, kellega tegelemiseks kulub umbkaudu kaks ja pool tundi, 45 eurot.

„Soovitan koeraomanikel pesemist vähemalt korra proovida. Tulemus on silmaga nähtav ja käega katsutav. Karv saab palju siidisem ja pehmem,“ lubab Moonica Randmaa.

Rae Sõnumite visiidi ajal modelli rollis olnud Baltimaade ja Valgevene tšempion Patricia pidas end hästi üleval, kuid on ka neid, kellele pesemine üldse meeltmööda pole. Selle mure lahendamiseks saab koera rihmaga seina külge kinnitada ja teda meelepärase ninaesisega, mida saab ka kohapealt osta, motiveerida. Ainult et hammustavate koertega ei taheta tegemist teha.

Võimalik, et kevadel laiendatakse teenust ka kassidele ning kui huvilisi jagub, on kavas pakkuda ka lemmikloomade majutust. Udupeentes salongides pakutakse ka lokkide tegemise, sirgendamise ja patside punumise teenust, kuid selle peale Randmaad, kelle peres kasvab kokku kolm berni alpi karjakoera ja sama palju pekingi koeri, praegu veel ei mõtle.