Uude tootmisliini ja sellega seonduvasse investeeris firma üle kahe miljoni euro ning tootma hakatakse päikeseenergia vaheldeid. Kogu toodang läheb ekspordiks, teatas ABB.

ABB Grupi automaatika ja ajamite divisjoni juht Ulrich Spiesshofer usub, et päikeseenergia hakkab mängima üha olulisemat rolli kaasaegsete majanduste energiatootmises.

ABB tutvustas päikeseenergia vaheldit (string inverter) PVS300 esmakordselt eelmisel aastal Saksamaal Münchenis toimunud messil Intersolar Fair. ABB päikeseenergia vaheldi PVS300 on saadaval 3,3-8-kilovatisena ning sellega saab muundada päikeseenergiast päikesepaneelide abil saadava alalisvoolu vahelduvvooluks. Seade leiab kasutamist elamutes ning väikese ja keskmise suurusega äri- ja tööstushoonetes.

Kui toode arendati välja ABB Grupis, peaasjalikult Soome ABBs, siis tooteliini projekteerimine ja arendamine toimus Eestis. Liini rajamist toetas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Uues insenerikeskuse töötab praegu 20 peamiselt toote- ja kvaliteediinseneri. Madalpingeajamite tehase juhi Vesa Kandelli sõnul vajatakse lähiajal teist samapalju veel, peamiselt samadesse valdkondadesse. Insenerikeskus hakkab tegelema mitmete valdkondadega, peamiselt elektromehaanilise projekteerimise, mittestandardsete madalpingeajamite rakenduste projekteerimise ja arenduse, süsteemitoetuse ning toodete testimisega seotud protseduuride väljatöötamisega.