Lõbusaks vahelduseks olid 29.jaanuaril toimunud Emajõe mängud Lähtel. Paaristeatesuusatamises võitsid noortest esikoha Aiki Laaneots ja Alvar Ratt, Kirsti Kiisler ja Toomas Tars olid kolmandad. Täiskasvanutest said Livian Laaneots ja Urmas Utar II koha.

Tartu Suusaklubi võistlussarja II etapil 2.veebruaril olid meie kohad järgmised: Alvar Ratt 1., Robin Möll 3., Erik Kaha 4., Kirsti Kiisler 2., Aleksandria Mironjuk 3., Karl-Cardo Mere 7., Rando Aigro 11., Toomas Tars 5. ja Rauno Tiimann 1.

Tartu maakonna talimängude suusatamisvõistlused peeti 8.veebruaril (individuaaldistantsid) ja 10.veebruaril (teatesuusatamine) Lähtel. Maakonna meistriteks tulid Rauno Tiimann meeste 8 km distantsil ja Urmas Utar nooremate veteranide seas, Heiki Möll oli 4., Marko Otsus 6., Livian Laaneots oli hõbemedali omanik NVI klassis ja Leili Prans sai pronksmedali NVII klassis. Teatesõitudes said naised Aivi Laaneots, Marta Kask ja Livian Laaneots hõbemedali, meestest Urmas Utar, Marko Otsus ja Rauno Tiimann pronksi. Valdade arvestuses jäime alla ainult Tartu vallale.

ETV-Swedbanki noortesarja III etapp peeti 13.veebruaril Haanjas ja kavas olid pikad distantsid ühisstardist klassikasõidus. Külmalaine oli just kohale jõudnud ja distantse lühendati. Alvar Ratt kordas oma möödunudaastast edu – ühisstardist sõidu kuldmedal! Robin Möll M11 vanuseklassis teenis kauaoodatud medali – pronks; Erik Kaha oli samas vanuseklassis 7., mis teistest aasta nooremana on tubli tulemus. Aleksandria Mironjuk oli 18., Karl-Cardo Mere 18. ja Toomas Tars 14.

Nüüd loo pealkirja manu. Maratoni peakorraldaja Indrek Kelk kinnitas meedias, et maraton külma tõttu ära ei jää. Kõikvõimalikke soovitusi sõitjatele tuli nagu Vändrast saelaudu – kuni liikumatuks kubujussiks pakendamiseni välja. Kuna ilm oli määrimise seisukohalt lihtne, siis hommikul võistluspaigas suuski määrida polnud mõtet, see töö sai ära tehtud juba eelmisel päeval. Samuti ei olnud vaja liiga vara Otepääle külmetama minna.

Detailidesse laskumata jätkan oma maratonijuttu lühikese maa (31 km) stardipaigast Arulas, kus start anti kell 13.30. Pika otsa rahvas oli juba ammu Otepääle viidud ja need maadlesid 63 km raja pealloodusjõudude ja iseendaga. Üle tunni aja oli minulgi number seljas ja suusaotsad Elva poole. Lihtsalt neid suusakilomeetreid oli töö käigus nii palju kogunenud, et ei saanud kõrvale jääda. Kuna startisin küllalt tagant, siis stardirüsinat sai nähtud täie raha eest. Ega ma ise ka kukkumata jäänud – üks kord sõideti mind jalust maha ja korra põrutasin ise naistehunnikusse sisse. Kokkuvõttes oli kõik mõnus – külm ei olnud ja jõudu jätkus parasjagu lõpuni. Riietumine ja sõidutaktika rajal sõltus ikka kogemustest. Oli ju enne maratoni küllalt külma olnud ja igaüks sai neis oludes treenida. Samuti ei ole maraton koht, kus n.ö „lambist“ naabrile tõestada, kui kõva mees-naine sa oled. See on koht oma treeningute kontrolliks.

Tulemused on nüüd siin. Teatava üllatusena tuli Rauno Tiimanni 59. koht 63 km distantsil. Ta oli kokkuvõttes 16. eestlane ja 2. tartlane. Visa spordimehena on ta töö kõrvalt oma paari aasta taguse vormi peaaegu taastanud. Teiste kohad põhidistantsil olid järgmised: Marko Otsus 190., Heiki Möll 467., Toomas Tars 1616., Leili Prans 2569. (3. naine vanuseklassis N60), Heiki Kulu 1316. Tuttavatest nimedest Kristjan Sakk 1147., Margus Sakk 1148. – jälle paarisrakendis! Alvar Kivirüüt 1262., Jaanus Kann 3247.

Lühikesel maal oli Alvar Ratt 12. (kõva sõit!), Karl-Cardo Mere 29. (tubli!), Kaja ja Riho Kõks vastavalt

226. ja 227., Marko Aigro 679. ja allakirjutanu 417. Pikal maal oli 4763 lõpetajat ja lühikesel distantsil 1630. Mittestartijaid ja katkestajaid oli ca 2000.

Veebruarikuu viimase nädala kolmapäeval sõitsime Tartu SUKL IV etapil suusakrossi, kus meie kohad olid järgmised: Alvar Ratt M14 1., Karl-Cardo Mere 2., Toomas Tars M16 9., Rando Aigro M12 8., Lauri Lopp 9., Erik Kaha 4., Kirsti Kiisler N12 2., Aleksandria Mironjuk 3., Rauno Tiimann M 4.

Sama nädala reedel (25.02.) oli Mammastes ETV-Swedbanki suusasarja IV etapp, ka suusakross, kus meie tulemused olid pigem rahuldavad kui head. Suusakrossil oli palju suurt osavust nõudvaid elemente, lausa „niidi nõela taha ajamist“ – meil jäi sellest puudu. Alvar Ratt oli M13 6., Toomas Tars M16 22., Karl-Cardo Mere M14 15., Robin Möll M11 12., Erik Kaha 19., Rando Aigro 41., Lauri Lopp 50. (M11 klassis oli stardis 92 poissi), Kirsti Kiisler N11 20. ja Aleksandria Mironjuk N12 21.

Suusakalendrisse vaadates on märtsikuuks jäänud sõita veel 5–6 võistlust – talve lõpusirge on avanenud!