Ambla valla ja Taipalsaari valla 5-päevane noorte jalgpallilaager toimus juba 19. korda ja seekord Ambla vallas. Laagri kavasse mahtusid jalkatreeningud, maastikumängud osavusele ja matkatarkustele, footvolley turniir Aravete liivaväljakutel ja loomulikult ka Eesti ja Soome maavõistlus jalgpallis. Seekord jäi võit Ambla valda, kui 2. poolajal pani meie meeskond rohkearvulise publiku toel oma paremuse maksma ja võitis Ingvar Tokaruki ja Caspar Rootsma väravatest 2:0. Parimateks laagrilisteks Ambla valla poolt tunnistati Martin-Mihkel Meidla, Marten- Mihkel Meidla, Kaidy Kaasiku ja Keidy Kaasiku. Tänan Lembit Rosinat, Jan-Are Nursit ja Kaur Lilleväljat, kes aitasid laagriliste vaba aja sisustamisel ja treeningute läbiviimisel. Kokku osales 2 valla ühises laagris 31 last. Järgmisel aastal on ühislaagri korraldamise järg Taipalsaari valla käes.

Ambla SK 4-etapilisel seeriavõistlusel rannavolles Aravete liivaväljakutel on peetud 1. etapp, kus osales 8 võistkonda. Alagruppidest pääsesid poolfinaalidesse 4 paremat võistkonda, kus Kristo Fedoritsh, Taavi Mängel alistasid Margus Õuna, Siimo Tänavotsa 25:19 ning Martin Tamlak, Taavi Leinart alistasid Alvar Lassi, Krister Tammjärve 28:26. Finaalis võitsid Martin ja Taavi Kristo ja Taavi 25:22 ja tulid 1.etapi võitjateks. 3.-4. koha duellis alistasid Margus ja Siimo Alvari ja Kristjani 25:22. Tähelepanuväärne oli ainsa naispaarina meeste konkurentsis kaasa teinud Epp Sepa ja Maris Vardja südikas esinemine, kes kokkuvõttes saavutasid tubli 6.koha. Seeriavõistluse 3 ülejäänud etappi toimuvad 6., 13. ja 20. juulil algusega kell 12.00 Aravetel.

Eesti jalgpallimeistrivõistluste III liiga idapiirkonnas, kus osaleb ka Ambla Vallameeskond, on lõppenud kevadringi mängud. Viimastes kohtumistes tuli tunnistada FCF Järva-Jaani paremust 1:5 (värav Urmas Raaperilt), Tallinna FC Levadia III paremust 1:3 (värav Urmas Raaperilt) ja Tallinna Maccabi paremust 4:5 (2 väravat Elari Jõendilt ja 1 värav Volodja Erdeilt ning Aron Kütismaalt). Ambla Vallameeskond on kevadringi järel 10 punktiga III liiga idatsooni 9. positsioonil. Väravalööjate edetabelis on Urmas Raaper ja Volodja Erdei kevadringi järel meie parimatena 6 tabamusega 3.kohal. Mängud jätkuvad sügisringi mängudega 28.juulil, kui algusega kell 13.00 võõrustab Ambla Vallameeskond Ambla Koolistaadionil Rakvere JK Tarvas II meeskonda. Sügisringis saab meie meeskonna mängudele Ambla Koolistaadionil kaasa elada koguni 7-s kohtumises 12-st. Kõik kodumängud on pühapäeviti algusega kell 13.00 - TULE OMASID TOETAMA!

Eesti Karikavõistlustel jalgpallis alistas Ambla Vallameeskond 1/64 finaalis võõrsil II liiga meeskonna JK Loo 5:3 (väravalööjad Volodja Erdei 3 ja Elari Jõendi 2) ja kohtub pääsu eest 16 parema meeskonna hulka 10.juulil algusega kell 19.30 taas võõrsil II liiga klubiga FC Infonet II.

Oma 7. hooaja pidas Ambla Külaliiga jalgpallis kiirturniirina. Osales 5 võistkonda 38 mängijaga. Selle aasta Ambla Külaliiga võitjaks tuli Õhust ja Armastusest meeskond, kes turniiri viimases otsustavas kohtumises alistas FC Ambla 5:1. III koha võitles välja PK Pääste, kes kaotas 2 ja võitis 2 kohtumist.

Külaliiga 2013 paremusjärjestus:
1. Õhust ja Armastusest 12 punkti v.v. 21:3
2. FC Ambla 9 punkti v.v. 11:6
3. PK Pääste 6 punkti v.v. 5:7
4. JK Vutiässad 3 punkti v.v. 5:11
5. Pantrid 0 punkti v.v. 1:16

Resultatiivsemad mängijad:
Urmas Raaper Õhust ja Armastusest 5 väravat
Rene Puhke Õhust ja Armastusest 5 väravat
Volodja Erdei FC Ambla 5 väravat
Mikk Paap Õhust ja Armastusest 4 väravat
Erik Raag PK Pääste 4 väravat

Kokku oli turniiril 16 väravalööjat.
Lisaharjutused jalgpallitehnikale võitsid Urmas Raaper - zonglöörimine, Kaspar Grauen - palliga slaalom ja Caspar Rootsma - pealelöök.

Traditsioonilisest Jaanipäeva jalgpallikohtumisest, kus omavahel kohtuvad nooremad ja vanemad mängijad ja mis toimus sel aastal kohe peale Külaliiga turniiri, võttis osa 22 jalgpallihuvilist.

Kui eelmisel aastal õnnestus noorematel mäng võita, siis sellel aastal läksid vanemad kohe Atko Rootsma, Leino Avi (2 väravat) ja Timo Lombi väravatest 4:0 juhtima. Nooremate auvärava lõppseisuks 1:4 lõi Rene Puhke. Noorima osaleja eriauhinna sai seekord 7 aastane Oliver Grauen ja vanima mängija eriauhinna Atko Rootsma.

Kohtunikuna tegutses nagu viimastel aastatel ikka Riho Sepp. Täname mängijaid, kohtunikke, pealtvaatajaid ilusa jalgpallipäeva eest. 

Külaliiga võitjatiim – Õhust ja armastusest. Foto: Caroly Rootsma

Ambla vallavalitsuse ja volikogu (VVV) täiendatud jalgpallimeeskond kohtus Ambla valla päeva raames sõpruskohtumises Ambla valla külade koondisega, kus igat küla võis esindada 1 mängija. Kui 1.poolaeg Roosa Maja meeskonnale midagi head ei tõotanud, siis 2.poolaeg kuulus juba kindlalt mitmete välismängijatega täiendatud VVV meeskonnale 4:2. Võitjate poolel lõi kõik 4 väravat Raido Rohi ja kaotajate poolel mõlemad väravad Rene Puhke. Võitjate võistkond mängis koosseisus Katre Mägi, Krista Nelke, Triin Väin, Reimo Kaasiku, Raido Rohi, Kalju Toomas, Eero Nieminen (Soome), Rait Pihelgas. Külade koondises olid esindajad Sääsküla külal Tuuli-Riin Tomann, Mägise külal Elerin Luuk, Aravete alevikul Rauno Tikko, Maarjamõisa külal Aron Tammearu, Käravete alevikul Kaur Lillevälja, Ambla alevikul Ingvar Tokaruk, Jõgisoo külal Caspar Rootsma ja Kurisoo külal Rene Puhke.

Järvamaa VII Suvemängudel Türil, kus võistles 9 Järvamaa omavalitsust, jäi Ambla vald üldkokkuvõttes suurte omavalitsuste grupis 4.kohale. Tublilt esinesid meie võrkpallivõistkonnad, kes saavutasid nii meeste kui ka naiste turniiril 3.koha. Mehed mängisid koosseisus Hannes Sepp, Helari Tamtik, Taavi Leinart, Martin Tamlak, Aksel Õunapuu, Kalvi ja Kristjan Kallaste.

Naised võistlesid kooseisus Epp Sepp, Tuuli-Riin Tomann, Maris Vardja, Sirje Truu, Merili Vipper, Birgit Afanasjev, Getliin Kokk ja Laili Roos. Mälumängurid tõid vallale 4. koha punktid, maastikuratturid 6. koha punktid ja kergejõustiklased 8. koha punktid. Oma panuse võistkonda andis ka vallavanem Rait Pihelgas, kes osales juhtide võistluses. Parimaid tulemusi meie kergejõustiklastest saavutasid Urmo Lepamets - 1.koht kuulitõukes 15.01; Maili Antons - 1.koht NV grupis kaugushüppes, 3.koht 60 m ja 800 m jooksus; Siim Part - 2.koht 1500 m jooksus 4.34,4; Ranno Lepasepp - 3.koht kaugushüppes 5.60; Margus Porkveli - 4.koht 100m jooksus 11,46.