Samas tahaks pöörata lugejate tähelepanu omapärasele linnalegendile, nagu väidetavalt oleks lubatud alkoholi tarbimine siis, kui alkoholipudel on mähitud paberkotti või pudelilt on eemaldatud silt. Täpsustame siis veelkord, et alkoholi tarbimise osas avalikus kohas on küll teatud erisused (avalikul üritusel alkoholi müük ja tarbimine), kuid seadus ei tee mingeid erandeid etiketi eemaldamise ja pudeli paberkotti peitmise osas. Ühesõnaga nimetatud „tingimustel" alkoholi tarbimine on samuti keelatud.

Alkoholi tarvitamisega avalikus kohas kaasneb üsna tihti kõva lärm. Ka siin paneb seadus paika konkreetsed reeglid Karistusseadustiku § 262 näol. Avaliku korra rikkumise eest, mis on tõendatud ütlustega saab karistada eelnimetatud KarS-i § 262 järgi, kus on kirjas, et avalikus kohas teiste isikute rahu või avaliku korra muu rikkumise eest karistatakse rahatrahviga kuni sada trahviühikut või arestiga.    

Karina Fesjuk on Ida politseijaoskond Lasnamäe konstaablijaoskonna piirkonnavanem ning Artjom Koppel, Ida politseijaoskond Lasnamäe konstaablijaoskonna piirkonnakonstaabel