Päev algab programmiga juba kell 13, mil toimub ajaloolise Põhja-Tartumaa ja praeguse Jõgevamaa piirkonnaga seotud seminar „Vadjalastest kodavere murdeni”. Seminaril kõnelevad tuntud ja tunnustatud folkloristid Mall Hiiemäe ja Madis Arukask, kodavere murde uurija Evi Treial ja mitmetel Vadja ekspeditsioonidel osalenud veterinaar doktor Enn Ernits. Seminar on osalejatele tasuta.

Alates kella viiest esinevad Jõgevamaa rahvatantsijad, peale seda aga soome-ugri rahvaste, mordvalaste, ersalaste-mokšalaste ja udmurtide rahvamuusika ansamblid Vastoma, Kilejne ja Jumšan Gur. Algusega kell 19.30 astub üles kõigi akordionimuuusika austajate rõõmuks ansamblist Svjata Vatra tuntud noor virtuoos Kulno Malva ning vahetult pärast seda särtsakas ja temperamentne Vene rahvamuusika ansambel Suprjadki Narvast.

Jaanitule süütamisele jätkuks sütitavad publikut Põlvamaa kirglised lõõtsamängijad Henrik Hinrikus ja Toomas Ojasaar ning põnevat ja eksootilist tantsumuusikat pakub DJ Don Erikson Tartust.

Piletit üritusele on võimalik soetada eelmüügist Piletilevi müügipunktidest ja Statoilidest üle Eesti kuni 21. juunini viie euro, ürituse päeval kohapealt aga alates poole viiest seitsme euro eest. Ürituse toimumispaigas Kääpa külas Kalevipoja Kojas on võimalik ka telkida. Kääpa Hõimupäeva toetavad Saare vald, Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu ja Levimuusika.ee.