Üksikmängude järel oli seis Kaarma poolt 3 : 1, seega oli vaja ka paarismängu võitu. Jüri Saar ja Vahur Poopuu lõpetasid Leisi mängijate lootused ja nii läks Kaarma võistkond nelja hulka võiduga 4 : 1.

Pärast üksikmänge olime kaotusseisus 1 : 3, võidupunkti tõi meile Tiia Müürisepp. Lootus, et meespaar üllataks ja saaksime mängu segapaari, kus meil oleks rohkem võimalusi olnud, paraku ei täitunud. Kärla võitis Kaarmat 4 : 1.

Otsustavas mängus Lümandaga oli kaalul teine koht. Segapaar Siim Sooäär ja Tiia Müürisepp võitsidki oma vastased ja viigistasid seisu 3 : 3-le, kahjuks oli omavahelise mängu geimide vahe +3 Lümanda kasuks. Seekord tuli Kaarmal leppida kolmanda kohaga.

Meie valla lauatennisistidest rääkides võib öelda, et stabiilne medalitase on saavutatud. Veidi rohkem treenimist, noorematel meestel vähem kiirustamist ja pisut rohkem õnne - küll esikohakarikas siis lõpuks ka meie valla auhinnakappi maandub. Eraldi äramärkimist väärib, et võistkonda pääsemiseks korraldati katsevõistlus, mille kolm paremat said siis Kaarmat esindada. Siinkohal tänusõnad valla lauatennise juhtfiguurile Andre Käenile, et oleme seal, kus oleme. Edu tulevikuks!

Samal ajal lauatenniselahingutega toimus Kärla spordihoone teises tiivas malevõistlus. Mälu värskendamiseks: Kaarma võistkond on viimased aastad kindlalt esirinnas püsinud. Seekord istusid mängima Jüri Janson, Milde Burkova, Olev Kiirend ja Ülle Rahula.

Esimese vooru vastaseks saime alati visa Mustjala. Kaarmale tuli sellest mängust 3 : 1 võit. Teises voorus olid meie vastased võõrustajad Kärla vallast.

Ei tea, kas oli miskit lahti koduseinte toetusega või mängis siin rolli Kaarma vallavolikogu otsus Kärlaga ühinemisläbirääkimisi alustada, aga koduseinad võõrustajaile eeliseid ei andnud. Tulemuseks 4 : 0 võit Kaarmale!

Pärast teist vooru olid Kaarma maletajad sisse võtnud oma tavalise esikoha positsiooni.

Kolmas voor tõi turniiritabelisse aga üllatuse, kuna Kaarmal tuli oma liidrikoht loovutada. Tõsi, asi polnud meie kehvas mängus, vaid vabas voorus.

Järgmisena istus meie vastas Leisi võistkond, kes on ka alati medalikursil võistelnud. Üksteise järel tõusid Kaarma maletajad laua tagant ja kirjutasid protokolli vastase nime taha nulle. Tulemuseks taas 4 : 0 võit Kaarmale ja üldtabelis õiglus jalule seatud - Kaarma esimesel real.

Viiendas voorus lõpetas väga vahvalt Ülle Rahula, kes mustade malenditega mängides vastase kuninga kahe ratsuga matistas.

Enne viimast vooru, kus tuli mängida Salmega, ei olnud veel midagi kindel. Õnneks "oleksid" ja vandenõuteooriad males ei maksa, vaja on ka oskusi. Jüri Janson tegi esimesel laual kiirelt seisu 1 : 0 ja esikoht oligi kindlustatud!

Vahepeal pakkusid vastased teisel ja naiste laual viiki, aga vaprad Milde Burkova ja Ülle Rahula ei nõustunud. Burkova näitas samas oma tõelist taset, mängides oma partii viimase kolmandiku eriti stiilselt. Nii jäi vahepeal Mildele viiki pakkunud vastasel vaid üksik kaitsetu kuningas mänguväljale.

Sama efektselt lõpetas oma viimase partii ka Ülle Rahula, kes vastase malendid ükshaaval mänguväljakult ära korjas, nii et vastane oma kuninga lihtsalt pikali pani. Kaarmale tuli ka sellest mängust 4 : 0 võit. Seega tuli esikoha karikas taas Kaarma valda!

Kokkuvõttes oli males järjestus selline: 1. Kaarma 21,5 punkti; 2. Kärla 13,5 punkti; 3. Salme 13,5 punkti.

Olgu ära mainitud, et kogu turniiri jooksul õnnestus ülejäänud kuuel vallal kogu kambaga Kaarma mängijatelt kätte saada vaid 2,5 punkti. Oma laudadel olid parimad Janson, Burkova ja Rahula, Olev Kiirend jagas aga 3. laual 1.-2. kohta.

Tänusõnad malevõistkonna liikmetele, kellest mõni loovutas oma tööpäeva või tuli koguni kaugemalt kohale, ka Üllele ja Mildele - neid kõiki seob armastus oma ala vastu ja tahe koduvalda esindada. Kindlasti on võidukas malevõistkond stardis ka aasta pärast toimuvatel talimängudel.

Üldkokkuvõttes asus 22. talimängude nelja ala järel juhtima Kaarma, kel punkte 59. Teiseks tõusis 57,5 punktiga Kärla ja kolmandaks kukkus 52 punktiga senine liider Leisi.

Järgmised võistlused toimuvad juba 15. veebruaril Mustjalas, seal on kavas autode jäärajasõit. Kindlasti on stardijoonel ka meie "kihutajad", kes annavad endast seegi kord parima.

______________________________________________________________________

Löö kaasa valdade talimängudes!

Siinkohal üleskutse kõigile neile, kes tunnevad, et tahaksid ka osaleda võistlustel Kaarma valla esindajana! Kui oled mingil spordialal heade oskuste ja tasemega, aga mingil põhjusel võistlusest eemale jäänud või alles viimasel ajal Kaarma valla elanikuks registreerunud, siis palun anna endast teada meiliaadressil skkaarma@gmail.com. Lisaks autode jäärajasõidule on talimängude kavas sel aastal suusatamine 1. märtsil, kabe- ja sangpommivõistlused 15. märtsil ning saalijalgpalli võistlused 5. aprillil.

Suvemängude kavas, mis pannakse kuupäevaliselt paika pärast talimänge, on naiste ja meeste võrkpall, mälumäng, kurnimäng, jahilaskmine ja kergejõustik.

Seniks leidkem aega, et sporti teha, sest liikumises peitub tervis ja rõõm!

Kaarma spordiklubi