Nii toimus esmaspäeval tund mõisate ajaloost, kus ajalooõpetaja Ilme Iloste tegi huvitava ülevaate kõikidest Järvamaal asuvatest mõisatest. Saadi teada, kus nad asuva ja mis stiilis need on ehitatud ning millistes neis toimub tegevus.

Teisipäeval olid koolis külas vilistlased Sille Iloste, Mart Vahter ja Helis Pajur. Inglise filoloogias magistrikraadi omandav Iloste viis kogu kooliperele läbi inglise keele tunni, milles oli nii vestlusi kui võistlusi. Rahuvalvajana leiba teeniv Vahter tutvustas sõjamehe elu ning hotelli - ja turismimajanduse alal töötav Pajur oma valdkonna rõõme ja muresid.

Kolmapäeval minnakse ühiselt ringreisile Kabala ümbrusesse ja saadakse endiselt kooli ajalooõpetajalt Kai Kosemaalt teada, millised hooned kuulusid mõisakompleksi ja milleks neid tol ajal kasutati.

Neljapäeval toimub koolis stiilipäev, kus kõik on oodatud kooli mõisaaegsesse stiili rõivastatutena. Päev lõpeb kooli sünnipäevale pühendatud pereõhtuga. Sellel esinetakse, mängitakse ja tantsitakse ja kõike seda mõisarahvale sobilikult. Õhtu lõpetatakse algklasside õpetaja Heli Tammai eestvedamisel valminud sünnipäevatordi söömisega.

Kooli sünnipäeva auks toimuv omakooli nädal lõpeb reedel pildistamisega. Pilte teevad nii klassid kui tehakse ka ühispilt.