7. mail osalesime vallamajas toimunud arutelul kodanikualgatusest, mille viisid läbi RAEKi nõustajad Reelika Vaabel ja Andres Lääne. Kokkusaamise oli meie kõigi jaoks organiseerinud valla arendus- ja finantsnõunik Marju Teiverlaur. Aitäh Marjule ja teistele osalejatele, sest üheskoos saime päeva tulemusena suure hulga märksõnu, mis on meie vallas hästi, mis mitte nii hästi ning ka suunad silme ette, kuhu ja kuidas edasi.

23. mail osalesime RAEKi korraldatud Raplamaa inspiratsioonipäeval. Kuidas tunda endas ära muutuste algatajat ja elluviijat? Kui ei proovi, siis ei juhtu midagi. Kui aga proovid, siis hakkavad juhtuma asjad ja tekivad võimalused, mida ilma esimese sammuta ei oleks osanud ette kujutada. Inspireeris Alar Ojastu.

Tulekul on 22. juunil jaaniõhtu Kabalas, mille korraldamisel oleme pakkunud oma abi võistluste ja mängude organiseerimisel ja koos kooli muusikaõpetaja Anuga eeskava kokkupanemisel, et õhtu huvitavamaks ja meeldejäävamaks muuta.

Oktoobri alguses tuleb hoidiste ja aedviljade näitus, maitsmine ja hindamine. Kõik huvitavad ja põnevad retseptid ja kooslused on oodatud!

Detsembris taas 1. advendi üritus koos advenditule jagamisega kodudesse. Sellel koosviibimisel on kavas külaselts nö ametlikult luua. Anname varakult asutamisest teada ja ootame kõiki külaseltsi sünni juurde ning ikka aktiivseks liikmeks!

Vana-aasta õhtul läheme ühiselt pidutsedes uude aastasse.

Oleme avatud headele mõtetele, ettepanekutele ja ideedele, mis aitaksid elavdada meie kohalikku elu. Samuti ootame meiega liituma aktiivseid inimesi, kes soovivad kaasa aidata sündmuste korraldamisel. Ootame üritustele palju osalejaid ja osalejate tagasisidet.

Tulge ikka kodust välja, et ühiselt, koos oma kodukandi inimestega jaanituld teha, advendikontserti kuulata või aastalõpu peol lustida! Koos teeme oma elu huvitavamaks ja sisukamaks. Ainult meie ise oma aktiivsema ja positiivsema hoiakuga saame muuta elu oma kodukülas ja oma koduvallas huvitavamaks ning paremaks. Koos saame kaasa rääkida meid puudutavate otsuste tegemisel. Me ei pea olema pealtvaatajad, mis meie kodukülas toimub. Ühendame oma mõtted ja teod, et oleks rohkem tegusid ja istutamist, vähem minnalaskmist ja hävitamist.

Kuni külaseltsi loomiseni detsmbris tegutseme edasi veel nimeta. Ilmselt ei ole nimi ka kõige tähtsam, oluline on tegutsemissoov. Soovime külaliikumisega jätkata. Tahame teha üritusi, kutsuda kokku mõtte- ja töötalgutele, kirjutada ja ellu viia erinevaid projekte. Kogu meie tegevus on kantud tahtmisest muuta meie elu siin ja praegu huvitavamaks ja paremaks.

Meie koostööalti aktiivrakukesse kuuluvad Anne Leht, Tiia Sõber, Katrin Grichin ja Kübe Lokkota.