Projekti teostamise aeg : 11.07.2011 - 30.09.2012.

Huvikeskuse rajamise eesmärgiks on olemasolevate ruumide renoveerimine ja funktsionaalsuse mitmekesistamine. Huvikeskusest arendatakse välja koht, mida on võimalik kasutada kõikidel noortel ja kus korraldatakse omaalgatusliku tegevuse korras piirkonna noorsootööd. Luuakse kaasaegsed võimalused ja soodne keskkond vaba aja veetmiseks (sh huvihariduseks ja huvitegevuseks). Huvikeskus aitaks pidurdada piirkonna elanike, eriti noorte, väljarännet. Kohapeal luuakse soodsad õppimise ja vaba aja veetmise võimalused. On võimalik laiendada teenuste saajate ringi (riskirühma noored).

Hoone põhiplaani lahendus on üles ehitatud funktsioonide kohaselt:

1. Huviharidus: Hoones asub Kadrina Kunstidekool. Koolis tegeldakse praegu ja edaspidi muusika- ja kunstiõppega ning üldkultuuri valdkonnas rahvatantsu ja kunstiga. Kool osaleb aktiivselt valla kultuurielus, Lääne-Viru maakonna muusika- ja kunstidekoolide ühisüritustel, konkurssidel ja festivalidel nii noorte kui üldlaulu- ja tantsupidudel. Osaletakse rahvusvahelistes projektides.

2. Noorsootöö (noortekeskus): Valla noorsootöö korraldamine ja koordineerimine. Peamised teemad on õppimine, vaba aeg, töö, tervis, sport, erineva info levitamine jm.. Uute sõprade leidmine koos huvitava tegevusega. Osalemine rahvusvahelistes projektides. Samuti läbi viia noorsoovahetusprojekte Kadrinas kohapeal (selleks praegu võimalused puuduvad). Osalemine maakondlikes noorte tegevustes jne. Noortele arendavateks tegevusteks tingimuste loomine väljaspool kooli, perekonda, õppekava.

3. Vaba aja veetmine: Projekt loob võimaluse õppimiseks väljaspool kooli, suurenevad võimalused ja vabadus valida, suurenevad paindlikkus ja kohandatavus erinevate võimete ja vajadustega õppijaile. Vanematel (üle 16a noortel) puudub praegu Kadrinas vaba aja veetmise koht. Avardunud võimalused lubavad huvikeskust kasutada samaaegselt paljudel noortel, tagades ühteaegu privaatsuse ja vaba aja sisuka ning arendava veetmise. Avatud noortekeskuse aspektist on kõige olulisem, et luuakse ja võimaldatakse eakohased tegevused erinevatele vanusegruppidele. Saab arendada teatritegevust (näiteks sotsiaalteater), korraldada noortekohvikut (ettevõtluse aspektist oluline). Huvikeskust ehitab ehitusettevõte Riverside OÜ ning omanikujärelevalvet teostab FIE Einar Kaldam.