Peale pikka ning keerulist taastamistööd kujundati unustatud linnaruum Kalamaja kalmistupargiks. Rekonstrueeriti vana kellatorn mille all asuvast digitaalselt ekraanilt ning vähestest säilinud
hauakivi fragmentidest on võimalik huvilistel omandada infot antud koha ajaloo ja muutuste kohta.

Kadrioru Pargi juhataja Ain Järve sõnul on tänaseks kindlasti Kalamaja kalmistupargist saanud üks kauneimaid ja paremini hooldatud pargiruume Tallinna linnas ning kindlasti ka meelis ajaveetmise koht, nii kohalikele elanikele, kui teistele linlastele.

Järgmisel päeval tähistab Kadriorg juba oma 294 sünnipäeva Kadrioru pargis. 22. juulil 1718 mõõtis arhitekt Niccolo Michetti koos tsaar Peeter I-ga maha lossi ja aia plaani. Michetti planeeris pargi ja lossi kolmeosalisena Itaalia villade eeskujul.

Sellest tähtsast sündmusest alates on Kadrioru park näinud väga erinevaid aeg nii positiivses kui negatiivses võtmes. Maha ja unustusse on jäetud parki ning lossikompleks mitmel erineval korral ning sama palju on ka seda taastatud. Oma tänase näo ja tegumoe on Kadrioru park saanud 1991 aastal alanud renoveerimistööde käigus mille eestvedajaks oli ja on siiamaani Kadrioru Pargi juhataja Ain Järve.

Nii Kalamaja kalmistupargis 21-l kuupäeval kell 17.00 kui Kadrioru pargis 22-l kuupäeval kell 16.00 on võimalik osa võtta kõigil ekskursioonidest mis räägivad antud pargiruumide ajaloost ning tekkest.

Kalamaja kalmistupargis kogunetakse kell 17.00 parkla kõrval asuva kellatorni juurde ning parki tutvustab Kadrioru Pargi juhataja Ain Järve.

Kadrioru pargi ekskursioon algab juba traditsiooniliselt Kadrioru Luigetiigi kõrval paikneva päikesekella juurest kell 16.00 ja viib läbi Kadrioru Pargi muuseum-raamatukogu kuraator Elle Pent.

Jalutuskäigud on kõigile tasuta ning ei vaja eelregistreerimist.