Aasta keskkonnateo tiitli andmisel tõsteti esile neid, kes on rakendanud uudseid lahendusi ja on heaks eeskujuks, kuidas majanduse arendamisel arvesse võtta ka looduse hoidmise vajadust. Konkursile laekus 9 keskkonnateo, 14 keskkonnategija ja 14 keskkonnateokese kandidaati. Ida-Virumaalt sai tunnustuse veel Eesti Energia tuhaväljadele tuulepargi rajamiseks välja töötatud uue tehnoloogia eest ja Viru Keemia Grupp, keda auhinnati keskkonnajuhtimise kategoorias.

Keskkonnaminister Keit Pentus ütles uudisteagentuurile BNS, et kaevandusvee kasutamine Kiiklas on hea näide uuendusliku lahenduse kohta, mida Eestis varem kasutatud ei ole.

Kaevandusveega kütmine on projekt, mille vastu on ka mujalt Eestist huvi tuntud.

Vallavanem Aivar Surva sõnul tähendab kaevandusveega asula kütmine eelkõige seda, et vallavalitsus ei pea sellele enam ise peale maksma, sest kaevandusvesi toob odavama toasooja kui seni kasutusel olnud kütteõli.

"Oleme Kiikla elanikele kütet doteerinud kahel viimasel kütteperioodil ja selle dotatsiooni maksavad elanikud meile nüüdsest vähehaaval tagasi," on tagasimakse Surva sõnul jaotatud kahekümne aasta peale.

Seda, kuidas kaevandusveega kütmine end ära tasub, saab lõplikult hinnata siis, kui esimene täiskütteperiood on läbi - see on kevadel.

Kiikla katlamaja üleviimine taastuvale kütusele läks maksma 600 000 eurot, sellest 220 000 eurot andis keskkonnainvesteeringute keskus, ülejäänu tuli valla ja OÜ Mäetaguse Kommunaal rahakotist.