Traditsioonilist rahvarõivast võib alati täiendada sobiva kampsuniga. Piisab vaid heita pilk vanadesse kogudesse, näiteks raamatus „Meite Muhu mustrid" võime lugeda: „Nüüdseks on üha populaarsemaks muutunud taas Muhu vanemat tüüpi rahvarõivad ning sellega koos ka vanade originaalidega sarnase nipiga vatid. Tänapäeva inimesel pole küll alati mahti vatti ise valmis kududa, seetõttu lähevad vatitoorikuna kasutusse ka sobivad villased kampsunid, mille lõiget saab kohendada või tehakse vatt masinkoes."

Oleme liitunud ka tänavu Rahvakunsti ja Käsitööliidu üleskutsega „Käsitöökojad üle maa", mis on käsitöövaldkonna uus algatus, kus kogu Eesti on terve päeva käsitöölainel. Selle aasta oktoobris ollakse koos kolmandat korda ja on lootus, et sellest saab järjepidev käsitööd, traditsioone ja meistreid propageeriv sündmus. On soov, et sellest üritusest kujuneks meeldiv traditsioon, mida ootaksid nii korraldajad, osalised kui ka juhendajad ning ettevõtmine leiaks järjest enam kajastust nii kohalikus kui üleriigilises meedias.

Raplamaa käsitöökoda on 26. oktoobril Märjamaal.
____________________________________________________________________

Teadmiseks kõigile, kes soovivad veel kätt proovida etnokampsuni tegemisel!

12. oktoobril algusega kell 10 õpetab Kabala mõisas Gerly Karu, samas on näha ka valmistöid, õpetussõnu ja nõuandeid jagavad kõik.

Kaasa tuleb võtta sobiv villane kampsun, mida annab ümber disainida ja vajaminevaid käsitöövahendeid: nõelaniiti ja värvilisi paelu, sobivaid tekstiile ja pärleid.

Palun osalemiseks ennast kirja panna Kabala raamatukogu tel 65 577 või e-mail: helemaitruuts@gmail.com