Nõmme linnaosa on õnnelik, siin piirkonnas on kolm postkontorit – Jaama tänaval, Männiku teel ja Ranniku puiesteel. Igapäevane kirjade, reklaamide ja ka Nõmme Sõnumite kanne linnaosa elanikele saab alguse Jaama tänavalt, ei kusagilt mujalt. Sellega on kõik hästi. Ainus, mis postiettevõttele muret teeb on tõik, et ükski kolmest postkontorist ei asu Nõmme südames, s.o ristumiskohas, kus näeb igapäevaselt liikumas kõige rohkem inimesi. Oleme püüdnud leida ruume, et olla rahvale veel lähemal. Siit ka kahinate ja sahinate tõeline põhjus. Jutud muudatustest on kohalikud inimesed murelikuks teinud ja sellistel puhkudel on tavapärased tekkima ka ülepaisutatud jutud. Antud juhul siis kõikide postkontorite sulgemisest Nõmmel. Sellist plaani meil aga kindlasti ei ole.

Üks mure on Eesti Postil Nõmmega seoses siiski. Nimelt on meil täna 83 pakiautomaati üle Eesti. Viimane laienemine lõppes septembri alguses ja juba valmistame ette uut. Pakimahtusid on juurde toonud Eesti e-poodide arvu suurenemine ja võimalus lihtsalt omavahel kaupa vahetada. Eesti Posti pakiautomaatide mahud on võrreldes aasta algusega kasvanud ligi kaks ja pool korda. Hetkel on pakiautomaat nii Järve Keskuse ees kui ka Laagris, puudub aga Nõmme südames. Küsimus pole selles nagu nõmmekas ei saaks või saadaks pakke – saab ja saadab. Tänaseni pole meil aga õnnestunud leida sobivat kohta pakiautomaadile Nõmme südames. Senised läbirääkimised võimalike koostööpartneritega pole vilja kandnud, ükski ettevõtja pole tihanud meie pakkumist vastu võtta.

Teengi siinkohas üleskutse ettevõtjatele ja korteriühistutele. Kui leiate, et teie kaupluse, kohviku või kortermaja juures võiks olla pakiautomaat ning olete antud maa omanik, siis tasub Eesti Postiga ühendust võtta (e-posti aadressil kaido.padar@post.ee ). Vaatame koha üle ja teeme koos nõmmekad rahulolevaks.

Lõpetuseks rahustan veelkord kõiki inimesi, kel mure postiteenuste kättesaadavusest Nõmme linnaosas südamel. Postkontorid ei kao Nõmmelt kuhugi. Kui me kusagil mõne sulgeme, siis teadke, et uue avame veel paremas asukohas. Ja kui saame ka pakiautomaadi osas kokkuleppele, siis saab postiteenus Nõmmel teile kättesaadav olema 24 tundi ööpäevas.