Meile on isadepäev tulnud Soomest. Selle päeva mõtteks on süvendada isade ja laste vahelisi suhteid. Isadepäeva kombestik meenutab emadepäeva oma, sest mõlemad on perepühad. Kuidas ja kui suurejooneliselt seda teha, otsustab iga pere ise, vastavalt võimalustele ning rahakoti paksusele. Kindlaks ja muutumatuks on läbi aegade aga jäänud Isadepäeva lill, milleks on punane ja valge roos.

Õndsal vene ajal oli meestele suureks pidupäevaks armee aastapäev, see oli tollal võrdne naiste suurpäevaga, mida tähistati igal aastal 08. märtsil. Kuna enamus mehi oli teeninud aega nõukogude armees, siis tähistati seda pidulikult, rikkaliku laua ja korraliku napsuga. Meenutati naljakaid armeeseiklusi, kohtuti sõpradega ja puhuti mõnusalt juttu.

Kuigi isadepäeva pühitsemine on meil veel uudne komme, saab ka see tähtpäev kindlasti meile omaseks - üheks oodatud, pidulikuks ja oluliseks tähtpäevaks paljude teiste hulgas.

Isa roll peres on suur, seda peaks iga Eesti pere veelgi enam suurendama. Ilma isa eeskujuta ei oska lapsed oma väikest mänguautot remontida, kruvi seina keerata või saapapaelu korralikult kinni siduda. Kahjuks jääb tänapäeva peretoitjal järjest vähem aega oma pere ja laste jaoks. Elutempo on ülikiire, töid ja tegemisi jätkub aktiivsel mehel sageli hilise õhtuni ja kannatajateks on tihti meie enda lapsed.

Väga toreda ja uhke algatuse on teinud Eesti Nais liit, kelle poolt alates 1998.aastast antakse välja aasta isa tiitlit.

Arvan, et sel päeval pole vaja rangelt isadepäeva pühitseda, ka pole vaja kalleid kingitusi ega lillesülemeid. Isasid tuleks aga kindlasti meeles pidada. Neile on vaja tähelepanu ja tunnustust teistelt pereliikmetelt. Hea komme on lasteaia lastel kinkida isale või vanaisale oma käega joonistatud õnnitluskaart. Meie vanaisad on alati hoolitsenud oma isade eest. Seepärast olgu ka hallipäised taadid aukohal ja meeles peetud. Nende elukogemused, huvitavad jutustused ajaloost, on olnud alati innustavad meie lastele Meie kõigi vanaisad on ju oma pika eluea jooksul lastele ja lastelastele palju head teinud. 
Et ka kaitseväelase, kaitseliitlase, iga sõduri, ohvitseri elukutset veelgi väärtustada, selleks korraldatakse järjekordne isadepäevaüritus Võrus 14. novembril 2010.a. Võru spordihoones.

See on kõikide laste Isadepäev, kus Kaitseväe, Politsei, Päästeameti, Piirivalve, Siseministeeriumi ja Kaitseliidu poolt korraldatakse tasuta kogupereüritus. Loodan, et iga laps leiab siin midagi huvitavat. On ju lahe hoida käes päris püstolit, automaati, suruda vastu põske kuulipilduja pära või vajutada granaadiheitja päästikule. Kindlasti huvitab paljusid näomaalingute tegemine ja pärast foto tegemine. Siin saab oma silmaga näha ja katsuda politsei, piirivalve või päästeameti eritehnikat. Loodan, et üritusel ei hakka kellelgi igav, sest tegevust jätkub nii suurtele kui väikestele.

Muutke see päev oma lastele meeldejäävaks ja huvitavaks, rääkige oma väärikast elukutsest, oma tegevusest riigikaitse tagamisel. Olgem alati oma lastele heaks eeskujuks siis austatakse ka Teid ja peres valitseb üksmeele õhkkond.

Loodan, et toote üritusele kaasa mitte ainult oma lapsed, vaid reklaamige isadepäeva ka heade sõprade, naabrite ja tuttavate seas.