Matka eesmärk on tugevdada kodanike ühtekuuluvustunnet, meenutada Järvamaa ühte kuulsamat meest ning propageerida liikumist ja sportimist Järvamaal. Matk toimub „Liikumist ja sportmist harrastav Järvamaa 2011“ II etapina. Järva maleva poolt korraldatav transport stardib Peetrist kell 9, et sõita edasi Jalgsemale. Matk algab Jalgsemalt Pitka mälestuskivi juurest ning ligi 20 kilomeetri pikkune retk kulgeb Jalgsemalt läbi Järva-Jaani Peetrisse.

Matkajate kolonniga liiguvad ohutusvestidega kaitseliitlased, kes jälgivad osalejate liikumise ohutust ja annavad õigel ajal informatsiooni liiklusvahendite ilmumise kohta. Äraväsijate tarvis liigub kolonni lõpus väikebuss ja korraldatud on ka esmaabi. Matkal pakutakse poolel teel kõigile kosutuseks teed ja pirukaid ning finišis Peetris sooja suppi.

Korraldajad paluvad osavõtjatel selga ja jalga panna ilmastikule sobivad riided ja jalanõud. Kaasa võib võtta ka termose sooja joogiga, veidi suupisteid ning eelmistel aastatel osalenutel ka kindlasti matkakaart – toimub loosimine nende vahel, kes on osalenud matkal kolm või enam korda. Matkalised, kes on osalenud matkal kolmel korral, saavad endale rahvamatka tunnustega salli.

Kõikidele uutele osalejatele jagatakse ka matkakaarte, millega on võimalik tulevastelt admiralimatkadelt templeid koguda ja loosimistel osaleda.

Osalejad saavad end kirja panna 10. veebruarini Järva Maleva telefonil 384 9170 või e-posti teel: urmas.piigert@kaitseliit.ee.