"Kindlasti saab hetkel riigi tasandil toimuvat huvitavaks nimetada, kuid sisulisem oleks selle kohta öelda, et toimuvad väga vajalikud muutused. Eelmise valitsuse toimimises oli kindlasti hulk stagnatsiooni ja see vajas raputamist. Aasta on küll lühike aeg, kuid uus valitsus teeb kindlasti rohkem kui vana. Mina ei kahetse kindlasti oma tehtud otsust, sest hetkel on Tartu linna juhtimises väga palju väljakutseid ja lahendamist vajavaid probleeme ja uskuge, et ei kipu kõik pealinna. Mul on Tartus oma valdkondades toimetamiseks piisavalt motivatsiooni ja ärategemise tahet."

Kas Eesti Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna loodavas koalitsioonis on piltlikult öeldes rohkem mõistuse või armastusabielu tunnuseid?

"Jätkates ka eelmise küsimuse vastuse mõtet võib kerge huumoriga öelda, et võib-olla just meie osalemine Tartu koalitsioonis näitas, et suudame mõistlikult valitseda küll ja SDE-d võib ka riigi juhtimise juurde kaasata. Poliitikas ja juhtimises on kindlasti oma ideede elluviimise soovist tulenevat pragmatismi oluliselt rohkem kui armastust, kuid kui see kõik jääb mõistuse piiresse siis saavad koos eksisteerida ka väga erinevad parteid "

Mida koalitsioonileppes kokkulepitust peate iseäranis oluliseks selleks, et Eestimaa sotsiaal-majanduslik areng oleks senisest tasakaalustatum?

"Uus koalitsioonilepe sisaldab endas kindlasti hulga inimestele positiivseid punkte. Sotsiaaldemokraadina tunnen kindlasti heameelt, et 10 aastat paigal seisnud lastetoetus tõuseb üle kahe korra ja iga samm tulumaksuvaba määra tõusus on samm õiges suunas, mis puudutab igat inimest. Väga tahaks loota, et regionaalministri koha kaotamine ei tähenda seda, et uus valitsus selle teemaga ei tegele. See, et eelmine minister ei suutnud ametit välja kanda ei oleks väärinud minu hinnangul seda, et selle valdkonna eeskõneleja koht kaotada. Samas on positiivne, et nii majanduse kui ka sotsiaalvaldkonnas tagab uus tööjaotus ministeeriumites suurema fokuseerituse ja tõenäoliselt teeb tööd tulemuslikumaks. Mõlemas ministeeriumis on väljakutseid kuhjaga , olgu selleks siis transporditaristu arendamine või ka sotsiaalvaldkonna lahendamata probleemid, mis kõik mõjutavad otseselt inimeste igapäevast liikumist ja toimetulekut."

Olete ka ise üsna noores eas edukalt edasi jõudnud mees. Mida arvate, kuidas võiks tõenäoline peaminister Taavi Rõivas oma vanust edukäigu huvides ära kasutada ja mis suhtes ta peaks olema ettevaatlik?

"Arvan, et vanus on poliitikas kahe otsaga asi - ühelt poolt annab see võimaluse ja tarmukuse asju ära teha, teisalt võib puusalt tulistama hakates ka n.ö. puusse panna. Oma kogemustest tahaks öelda, et tähtis on kuulata ja vahel veelkord kuulata, kuid siis tuleb otsustada. Noortel kipub vahel kuulamisoskust vähe olema, kuid see on oluline oskus, mida tasub arendada. Tihti ei ole jalgratast vaja leiutada, vaid head kogemused üles otsida. Samas ei saa ka käsi põsakil kuulama jäädagi, sest juhtimine vajab otsuseid ja lahendusi ning siin on võib-olla noorusest pigem abi, et asjad liiguks pisut kiiremini."