Aastatel 2010-2013 tehakse 100 % linnale kuuluva ettevõtte OÜ Jõgeva Veevärk juhtimisel vee- ja kanalisatsiooni töid 2,988 mln euro ehk 46,75 mln krooni ulatuses. 2/3 sellest summast on Euroopa Liidu abi, 204 500 eurot panustab linn ning ülejäänud summa katab vee-ettevõte. Torustikesse investeeritud summad võimaldavad viia sisse tsentraalse vee ja kanalisatsiooni mitmele kinnistule, kus senini see võimalus puudus ning parandada varustuskindlust teistel klientidel. Selle aasta lõpuks on pooles ulatuses tööd juba tehtud.

Koalitsioonileppes on lause: „Loome Rohutirtsu ja Karikakra lasteaedade lastele kaasaegsed kasvu- ja mängutingimused." Kuigi lasteaia Rohutirts renoveerimine kestis ajaliselt kauem kui planeeritud ning kulges ehitaja möödalaskmiste tõttu üle kivide ja kändude, on lasteaed praeguseks kenasti korras. Linnavalitsus pakkus toetudes eksperdiarvamusele ja lasteaia Rohutirts renoveerimisest saadud kogemustele välja lasteaia Karikakar hoone lammutamise ning uue lasteaia ehitamise vana asemele. Septembri lõpuks on ideekonkurss tehtud ning eskiisiprojekt esitatud. Tõusnud ehitushinnad panevad lähitulevikus linnavolikogu raske probleemi ette - kuidas lahendada lasteaia finantseerimine. Volikogu peab ehitushinna selgumisel mingi lahenduse kindlasti leidma, sest lasteaeda ei saa ju ehitamata jätta.

Reformierakonna lubadus teha ratta- ja kooliteed korda ning turvaliseks on jõudnud seisu, kus rattateede arengu plaan on valmis ning käib selleks vajaliku maa munitsipaliseerimine. Praegu on valdav osa linna teedest riigi maal või on peremehetud. Järgneval aastal saab alustada ka reaalset rattateede ehitust ning laiematel sõiduteedel rattateede märgistamist. Eesmärgiks on, et iga kooli juurde saaks mis tahes ilmakaarest jalgrattaga.

Õnneks ei pea kõiki tegevusi linnas finantseerima linnaeelarvest. Riigi poolt on nurgakivi pandud politsei ja kohtuhoonele. Riigigümnaasiumi ehitus algab eeldatavalt järgneval aastal.

Linn areneb jõudumööda. Rohked avalikud kultuuriüritused, nagu esimene naiste tantsupidu, linnapäevad, küüslaugufestival, öölaulupidu ja teised, võimaldavad kõigil linnaelanikel saada osa endale sobilikust meelelahutusest ning jõudumööda ka kaasa lüüa.