10. mail toimub aga esimest korda lihaküpsetusvõistlus "Piirideta Grill", kus nii indiviidid kui ka võistkonnad saavad omavahel mõõtu võtta nii liha marineerimises kui ka grillimises. Võistlejatel on võimalik žüriid ja piirilaada külastajaid üllatada, kas kohapeal valmistatud marinaadiga või juba eelnevalt kodus marineeritud lihaga. Parimatele on välja pandud auhinnad.

Eelmisel aastal leppisid piirilaada korraldajad kokku, et piirilaadalt saadud tulu läheb unikaalse kiige paigaldamiseks Valga-Valka piirile. Kiikudes oleks võimalik ühel hetkel viibida kahes riigis korraga. Sel aastal jääb eesmärk samaks: tulu läheb kiigele, mille paigaldamine leiab aset Valga-Valka keskuse ümberehitamise projekti elluviimise käigus. Piirilaadal tutvustab Valga linnavalitsuse arenguameti meeskond projekti ideed lähemalt.

Piirilaat on kujunenud armastatuks pereürituseks, kus laadakülalistele pakutakse mitmekülgset meelelahutust: heategevuslikku loteriid, ostu-müügi lusti, rikkalikku kultuuriprogrammi, tänavakorvpallivõistlust, lasteatraktsioone, posti otsa ronimist, pidu ja muud põnevat.

9. mail:
kell 12 rahvusvaheline liha ja vorstifestival
kell 14 kaubanduskeskuse Rimi parklas tänavakorvpalli turniir
kell 20 laadalaval kahe riigi pidu
10.mail
kell 10 lihaküpsetamiskonkurss "Piirideta Grill"
kell 12 laadalaval emadepäeva kontsert Valga ja Valka laste esituses