Laupäeva võib alustada pannkookidega Tetermanni majas, hiljem lasta endale raamatukogus jutte ette lugeda või osaleda maastikumängul. Kalju kirikus toimuvad kontserdid ja suheteteemaline seminar. Pühapäeval toimub lisaks laadale ja töötubadele veel linnaosade vaheline võrkpalliturniir, kultuurikilomeetri koristustalgud ning arutelu Pelgulinna ja Kalamaja tuleviku teemadel.

Ettevõtmise eesmärk on luua võimalus Kalamaja linnaosa ja seal elavate-tegutsevate inimestega paremaks tutvumiseks.

Kalamaja päevad on kui perepidu, kus tegemist jätkub kõigile. 2009. aasta kevadel Kalju Baptistikoguduse eestvõttel alguse saanud üritus toimub kolmandat aastat ning hakkab võtma juba soliidsemat sorti tänavafestivali mõõtmeid. Laupäevane programm laval tipneb õhtuste kontsertidega - kell 20.30 esineb Chalice ja 22.00 Ska Faktor.  

Kõik üritused on osalejatele tasuta. Korraldajate soov on pakkuda Kalamaja elanikele mõnusat meelelahutust ning samas võimalust aktiivsetel inimestel ning ühendustel omavahel kokku saada.

Selleaastaseid „Kalamaja päevi" veab aktiivne Telliskivi selts, mis ühendab Kalamaja ja Pelgulinna elanikke. Juba kolmandat aastat on programmijuhiks Teoteatri kunstiline juht Piret Viisimaa, korraldusmeeskonna tööd koordineerib projektijuhina Nele Hendrikson. Oma panuse päevade korraldamisesse on aga andnud veel väga paljud inimesed ja organi­sat­sioonid: Kalju Baptistikogudus, Teoteater, Loomikud, MTÜ Meie Kalamaja jt.

Vaata ka Kalamaja päevade kava või uuri Facebookist.