2013. aasta oli Valgale edukas. Taasavati Vabadussammas Lõuna-Eesti vabastajatele, lõppes Kungla tänava koolimaja remondisaaga, remonditi jaamahoone ja veemajandusprojektidega jõuti finišisirgele. Muu hulgas valmis meil plaan, kuidas koos Valkaga korrastada ja elustada ajalooline linnasüda Jaani kirikust Valka Lugaži kirikuni ning võimalikud lahendused mahajäetud hoonetest vabanemiseks. Tugevdasime koostööd Valkaga, et meie linna ettevõtluskeskkond oleks kutsuv ja ettevõtlikke inimesi toetav.

Uuel aastal remondime Jaani kiriku torni ja raekotta ehitame kaasaegse külastuskeskuse turistidele. Valga Kurepesa asenduskodu saab uue kaasaegse peremaja, tänavaid hakkab valgustama moodne säästlik tänavavalgustus ning suvel lõpevad Valgas tööd vee- ja kanalisatsioonitaristu uuendamiseks. Alustame Valga Valge maja ning Võru tänava projekteerimistöödega, et need rekonstrueerida. Väärtustame inimesi ja tõstame haridus-, kultuuri- ja sotsiaalhoolekande töötajate palka.

Kõrvuti heaga tuleb algaval aastal aru pähe panna inimestele, kes näevad Rail Balticu trassi mujal kui Tallinn-Tartu-Valga kaudu. Seisame selle eest, et lätlastest kutseõppurid ning Valga haigla patsiendid saaksid probleemideta siia õppima või ravile tulla. Oleme rahvusvaheline kaksiklinn, kus meie edu sõltub sellest, kui vaba tegelikult on inimeste, kaupade, teenuste ja raha liikumine üle piiri.

2014. aastal on Valga/Valka kaksiklinn nii Eesti kui ka Läti tähelepanu keskpunktis. Mai alguses tähistavad Euroopa Komisjoni esindused siin Eesti ja Läti Euroopa Liitu astumise 10. aastapäeva. 31. mail toimub Janis Cimze 200. sünniaastapäeva puhul rahvusvaheline Liivimaa laulupidu ja 23. juunil võõrustab Valga Võidupüha paraadi. Kui veel lisada, et sel aastal tähistame ka linnaõiguste saamise 430. ja Valga Gümnaasiumi 95. juubelit ning augustis tuleb Valga 6. MilFest, siis on põhjust rõõmu tunda ja palju külalisi oodata läbi aasta. Head valgalased, kas olete selleks valmis?

Algav aasta tuleb Valgale hea aasta. Soovin seda südamest ka teile!