Lustakas ja rohkete laulude-tantsudega koguperekomöödia „Viru tango" räägib Eesti hetkeolukorrast ja ühiskonna probleemidest laiemalt kahe soomlaseks ihkava eesti mehe isikliku elu kaudu. Vaatamata igapäevaelu raskustele: tööpuudus, rahapuudus osatakse siiski leida õnne ja rahulolu retsept. Loomulikult vaadatakse värske pilguga üle ka eestlaste-soomeeestlaste-soomlaste suhted läbi ajaloo, võrreldakse ühisjooni ja analüüsitakse erinevusi ning ollakse lõpuks sunnitud. tõdema, et vennasrahvus seob meid kokku nii heas kui halvas," märkis ta. Soosaare sõnul on võrreldes eelmise aastataga ka mõndagi muutnud. "Selle suve etenduses on uued tantsijad ja amatöörnäiteljad. Seda silmas pidades võiks 26. juuli etendust nimetada ka esietenduseks. Samas on jälle kolm noort samad, kes eelmiselgi suvel. Suveteatri külastaja leiab kindlasti ka uusi nalju ja huvitavad tantsukavad, mis on Kaisa Oja ja Marko Mehise loodud."

Viru Tangot mängitakse Kääpal SA Kalevipoja Koda territooriumil 26.-29. juulini ja 31. juulist 5. augustini. Niisiis kokku 10 etendust. "Kedagi väravate taha ei jäeta ja ära ei saadeta, mägi on suur ja häid lambaid mahub ikka palju ühte lauta. Mahutame kõik inimesed ilusasti ära," ütles Soosaar istekohtade arvu kohta. Etendusele tulijatel on võimalus külastada Kalevipoja Muuseumit ja saada eredaid elamusi Krati seikluspargis

Foto: Hannes Soosaar

"Viru tango" autor on Soome kirjanik Veera Marjamaa, põhjapoolsest naaberriigist on ka lavastaja Kankku Kinkkunen. Kandvad rollid on kutselistel näitlejatel. Villut mängib Mart Toome, Matit Saare vallast võrsunud Anti Reinthal ja Kalevipoega Marko Mäesaar.

Kalevipoja suveteater loodi 2009. aastal. Varem on repertuaaris olnud näitemängud "Kalle Blomkvist ja Rasmus" ja "Välek".