Naiste arvestuses ajaga 1:11: 38 parimaks tulnud Sandra Alusalu spordiklubist Adavere on osalenud kõigil Peipsi järve jääl toimunud Kalevipoja Uisumaratonidel. "Esimesel maratonil olin paremuselt kolmas ja korra saavutasin ka teise koha. Ülejäänud kordadel olen naistest finišisse jõudnud esimesena," ütles ta.

"Mulle meeldib uisutada ringrajal, kuid aeg-ajalt on hea sõita ka pikemat maad," lausus Sandra Alusalu, kes töötab Türi Põhikoolis kehalise kasvatuse õpetajana. Võistlemas olid ka tema õpilased Britta Puusemp ja Mariann Villems. Sandrale elasid kaasa ka tema vanemad isa AS Adavere Agro juhataja Hannes Alusalu ja Põltsamaa perearst Sirje Alusalu. Tema treener, paljude nimekate Eesti uisutajate koolitaja Väino Treiman tegi maratoni ka ise kaasa.

Kalevipoja V Uisumaratoni edukamaid autasustasid sündmuse korraldustoimkonna esimees Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev ja tunnustuse "Jõgevamaa  terviseedendaja 2012" pälvinud maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna tervisedendusspetsialist Maiu Veltbach ning Jõgevamaa Spordiliit Kalju nimel Uno Valdmets. "Meeldiv, et rohkesti inimesi oli tulnud tervisesportlastena maratonile viie kilomeetri pikkust uisu- ja jalgsimatka kaasa tegema," märkis Veltbach .

Üldse osales maratonil 68 uisutajat kolmekümne kilomeetri, 110 kümne kilomeetri distantsil ja 95  viie kilomeetri pikkusel uisumatkal. Avaliku elu tegelastest olid võistlemas tuntud spordiajakirjanik ja kultuurielu edendaja Tiit Lääne,  Põltsamaa linnapea Jaan Aiaots (ainus omavalitsusjuht uisumaratonil), Eesti Rukkiseltsi president  ja Jõgeva Lions Klubi sekretär Vahur Kukk ning Jõgeva ekslinnapea ja praeguse linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees Kalmer Lain. Maavanem Viktor Svjatõšev tegi kaasa viie kilomeetri pikkuse uisumatka. "Viimati uisutasin koolipoisina. Treener Väino Treiman kutsus Adavere liuväljale harjutama ja üllatavalt õnnestus uisutamine sedavõrd hästi, et  julgesingi maratonile minna," rääkis Svjatõšev. Aastatelt vanimana tegi maratoni kaasa  81-aastane Erich Valksaar Pajusi vallast.
Foto: Mart Tooming

Jõgevamaa noorsoopolitseinik Kirly Kadastik uisutas tibukostüümis. Foto: Mart Tooming

Foto: Mart Tooming

Uisumaratonil osalesid mitmed spordilembelised perekonnad. Foto: Mart Tooming

Üldvõitja Kert Keskpaik intervjuud andmas. Foto: Mart Tooming

Võidukamad naised Sandra Alusalu spordiklubist Adavere, Kadi Oras Tartu Rulluisuklubist ja Külli Paasoja. Foto: Mart Tooming

Põltsamaa linnapea  Jaan Aiaots võistlustules. Foto: Mart Tooming