Heli alustas laulu "Las mööduvad aastad" ja Maimu süütas sünnipäevalaste ja kevade alguse auks rohelise küünla. Löödi kokku tervisenapsi pokaale, istuti lauda ja lasti hea maitsta Viive valmistatud ja sünnipäevalaste poolt toodud roogadel. Räägiti päevasündmustest - pensionitõus 1. aprillist, kes peavad tulumaksu maksma. Väljendasin pahameelt, et keskkoolis (5 aastat) õpitud aeg ei kuulu tööstaaži hulka. Kuue klassi haridusega ei võetud ülikooli ega instituuti. Maksime isegi õppemaksu ja tegime tasuta palju ühiskondlikku tööd varemete koristamisel.

Kodused lapsed ja kutsekoolides käinud saavad tööaastaid alates 14. eluaastast, mina alles alates peale keskkooli lõppu (19-aastasena) instituuti minekust.

Maimu luges ette ilusa luuletuse, mille Valve oli saanud internetist. Et 25. märtsil on paastumaarjapäev, rääkis Irina meile selle päeva tähistamisest vanasti: mida võis teha (pannkooke), mida mitte (nõelaga õmmelda), mida süüa, mida mitte (liha).

Paastumaarjapäeva ilma järgi ennustati ka kevadet ja suve: külm ja lumine ilm toob pika ja veniva kevade. Meenutasin 1955. aasta kevadet ja suve. Mind saadeti siis märtsi lõpul Taagepera sanatooriumi ravile. Ilm oli külm ja paks lumi maas. Terve aprillikuu oli külm ja sadas lund. Tagasi tulles, 16. mail oli metsavahe Laane jaamast Vastse-Kuusteni lumine, teeääred lund ja vett täis, järgnes palav ja kuiv suvi.

Mäluvärskenduseks lahendati minu poolt esitatud ülesandeid:

1) Ütle sõnu, milles on 5 tähte ja keskmine täht on "t". (Nt katus, matus, aster, aatom, katel, kütus, istik jne).

2) Ütle numbreid 1-30, jättes vahele 3-ga lõppevad ja jaguvad arvud, öeldes nende asemel sõnad "jääb vahele" (12 korda). Siin oli eksimusi rohkem.

Räägiti veel "Eesti laulu" finaalist, selle võitjast (oli minu lemmik). Soovitasin kaaslastel vaadata ka muusikasaadet "Su nägu kõlab tuttavalt" ja "Klassikatähed". On väga head muusikat ja saab ka naerda.

Enne lahkumist vaadati väljapandud näitust, sooviti üksteisele ilusat kevadet ja toredat kohtumist 26. aprillil, mil peame Maimu sünnipäeva.