Mõlemad lauljad esinevad pühapäeva õhtul kell seitse algaval kontserdil eraldi kavadega, saates end ise klaveril. Koos esitavad nad kaks lugu.

„Võin juba praegu ära öelda, et kontserdi lõpulugu on Tõnis Mägi legendaarne „Koit"," räägib Palmiste ja märgib, et peamiseks tõukeks korraldada Käravete järve ääres kvaliteetne muusikasündmus oli meie taasiseisvumispäev, et rahval oleks võimalus pidupäeva puhul mõnusas meeleolus aega veeta.

„Tänavu jooksevad nädalapäevad nii, et esmaspäevane pidupäev pikendab nädalavahetust. Siitkandist pärit inimestel on siis hea võimalus koju käima tulla ja kohalikel põhjust sõpru-tuttavaid külla kutsuda," lausub Palmiste, kel endalgi juured ja elupaik siinsamas Ambla vallas.

Mullu käis otse Piibe maantee äärsel peoplatsil kontserti nautimas ligi 600 inimest, mis on tõesti muljetavaldav hulk. Suurim senine külastusarv pärineb aga 2010. aastast, kui Käravetel asus üleriigilise Ühtelaulmise osavõtupunkt, siis oli rahvast platsil lausa tuhande ringis.

Alati satub kontserdile inimesi ka möödasõitjate seast, kes Käravetele jõudes auto kinni peavad ja uudistama tulevad.

Palmistel on hea meel nentida, et Käravete Järvemuusika on kujunenud Ambla vallas aasta üheks olulisemaks kultuurisündmuseks, mis on pälvinud rahva poolehoiu.

„Minu algne idee selle ürituse ellukutsumisel oli suunatud kahele elemendile - klaverimäng ja laul. Lihtsus ja vahetus," kergitab Palmiste katet eduka ürituse köögipoolelt.

Vaid 3eurose piletihinnaga ja kahetunnise pikkusega õhtuhämarusse kanduval kontserdil on oodata ka valgusefekte, nagu tuleskulptuurid ja ilutulestik.