Mõned faktid selle sündmuse suurusest. Selle päeva tegevusse oli kaasatud üle 450 vabatahtliku üle Eesti, nad kõik andsid oma panuse päeva kordaminekuks. Kõiki 13 keskust külastas peaaegu 3000 inimest ning internetis jälgis päeva jooksul sündmust peaaegu 4500 inimest. Facebook'i kontod kogusid enam kui 14 000 klikki.

Selle ettevõtmise suurimaks õnnestumiseks pean meie koduvalla pääsemist üleriigilisse pressi. Hea oli lugeda «Delfi» uudistes, et üks Lõuna-Mulgimaa linnake on hetkeks tõusnud Eesti tähtsaima linna staatusesse. Samuti tekitas kõhedust veidike irooniaga lisatud kommentaar sellele artiklile (eeldatavasti mõni tallinlane) soovitusega saata Tallinna linnapea Savisaar ka meie juurde. Õnneks oli tegemist pelgalt sõnamänguga.

Võitjad olid ka meie valla noored, kes said suurürituse korraldamise kogemuse,  teha koostööd ning saada tuttavaks selliste kuulsate inimestega nagu Lenna Kuurmaa, Tanel Padar ja Andres Tarand. Väga hästi mõjus õhtujuhtide duo meie enda noore Martin Sarve ja Vanilla Ninja staar Lenna Kuurmaaga. Päeva suurim elamus oli aga kindlasti Tanel Padari ja The Suni esinemine meie kultuurikeskuses, kus läks tõesti palavaks nii emotsionaalselt kui ka füüsiliselt, sest kohal olnuid tervitas Tanel Padar ilma armuta ja järeleandmiseta, nagu ta on harjunud seda tegema suurtel lavadel.

Sellist ettevõtmist meie vallast juhtida oli omapärane kogemus ja näitas selgelt, et hea tahtmise juures ei pea häid asju mitte mujal tarbimas käima, vaid võime need ka meie Karksi valda kohale tuua.

Suur tänu valla kultuurikeskusele, gümnaasiumile, raamatukogule ja kõigile noorte Euroopa päeval osalenud organisatsioonidele ning vabatahtlikele abilistele!

Ettevõtmist toetasid Euroopa Komisjoni esindus Eestis ja Riigikantselei.