Vähenenud on laste külastused

Lugejate üldarv on langenud. Varasemate aastate arvutikasutajad on taandunud raamatukogu juurest, kuna pakutav IT teenus on olnud minimaalne ning lugeja-arvutid ajast ja arust. Oluliselt on vähenenud laste osa raamatukogu teenuste kasutamisel, vähenenud on nii külastused, laenutused kui registreeritud kasutajate arv laste hulgas.

Edetabelites troonivad eestlased

Enamlaenutatud raamatute edetabelis 2011. aastal on esireas eesti autorid:

Helju Pets „Ussikuninganna Egle" ja „Õnneõiteta sirelid";

Erik Tohvri „Naabrid";

Avo Kull „Haigla".

2011. aastal on laenutuste edetabeli esikümnes eesti autoritest: Helju Pets, Aino Pervik, Urmas Laansoo, Monika Rahuoja-Vidman, Erik Tohvri.

Võrreldes laenutuste statistikat 2004-2008 ning 2009-2011, siis on suurenenud eesti autorite osakaal 25 esimese hulgas. Varasematel aastatel 4 eesti kirjanikku (Tohvri, Väljaste, Vaino, Kivirähk). Hilisemal perioodil on 10 eesti autorit 25st (Tohvri, Kivirähk, Lembe, Priilinn, Lember, Ernits, Karm, Noode, Aksli, Vahemets)

Üldkokkuvõttes 2004-2011 on enamloetud autorite 25 esimese hulgas 10 eesti autorit (Tohvri, Kivirähk, Väljaste, Priilinn, Ernits, Lembe, Vaino, Rakke, Lember, Karm, Aksli)

Võrreldes 2010. ja 2011. aasta autorite edetabeleid, siis on suurenenud eesti kirjanike osakaal. 2010 on 12 eesti autorit ning 2011 on 24 esimese hulgas 16 eesti autorit.

Võrdlevad tabelid laenutuste edetabelite kohta leiab raamatukogu veebilehelt http://karuraamat.blogspot.com

Valitakse lemmikuid

Raamatukogus on võimalik praegu tutvuda 2011. aasta enamlaenutatud raamatute väljapaneku ja nimekirjaga ning leida omale meelepärast lugemist.

Nukitsa konkursi raamatute näituselt saavad lapsed valida ja hinnata oma lemmikkirjaniku ning lemmikkunstniku raamatuid. Enamus põhikooli klasse on meid juba külastanud. Tänada tuleb selle eest agaraid õpetajaid: Virve Zimmermanni, emakeeleõpetajat Jane Tõnissoni, esimese klassi õpetajat Ly Paasi.

Draakoni-aasta lohe ja draakoni raamatutest on näitus koostamisel.