Elsa Jans on sündinud Käru vallas Kõrbja külas, on elanud suurema osa oma elust Käru alevikus. Oma pika elu jooksul on Elsa Jans töötanud haiglas, puhvetis, kokana, õmblejana, pesupesijana. Elsa Jans on ka Käru kirikukoguduse tugisammas. Siin on ta ristitud, leeris käinud ning kuld- ja briljantleeri tähistanud. Kirikust on saanud ta hingepidet kergematel ja raskematel eluhetkedel.

Hoolimata 90-st eluaastast on Elsa vanim Käru raamatukogu kasutaja. Ta ei väsi otsimast uusi ideid ja võtteid käsitöö tegemiseks. Tema käes edeneb kõik: kudumine, heegeldamine, õmblemine, tikkimine, lapitehnika, keraamika. Ta on alati valmis nõu ja jõuga aitama iga soovijat.

Elsa Jans on selleks tuumikuks, kelle ümber on koondunud Käru valla eakate selts Kuldne Sügis. Ta elab kaasa koduvalla saavutustele ja muredele. Elsal on poeg, kaks tütart, 6 lapselast ja 4 lapse-lapselast. Lapsed ja lapselapsed on kasvatatud korralikeks ja tublideks inimesteks. Seda kõike hoolimata rasketest ja keerulistest aegadest.

Sünnipäevaõhtut sai nautida pidukringli ning kohviga. Kõrvale ja silmale tegi pai vokaalansambel Häälemaa, kes vaatamata väikesele seiklustele teel jõudis meile Tallinnast kohale õigeaegselt ja andis meeldejääva kontserdi, mis oli täis kauneid viise ja häid mõtteid. Üheskoos rahvaga lauldi koduvallale ka õhtu lõpetuseks sünnipäevalaul.

Kindlasti võiks valla sünnipäeva järgmisel aastal tulla julgelt tähistama rohkem vallakodanikke ja sõpru, sest oodatud on kõik ning kui hea meelelahutus koju kätte tuleb, oleks patt sellest oma laiskuse tõttu loobuda.
Käru valla teenetemärk omistati sel aastal Elsa Jansile. Foto: Eva Seera