Lähiminevikus ehk „nõukaajal“ peeti Keilas palju erinevaid lauatennise turniire ja meistrivõistlusi. Põhilisteks mängukohtadeks ja võistluste läbiviijateks olid asutused nagu Eesti Geoloogia, Terko ja Harju KEK. Lauatennise populaarsuse üheks põhjuseks olid koolis olevad lauatennise lauad, mis vahetundidel said väga suuri koormusi. Kui mängijate järjekorras juhtus „arusaamatusi“, võtsid õpetajad tihti lihtsalt võrgu ja reketid ära, et tühjast tüli ei tõuseks. See aga koolis pinksifanaatikuid ei heidutanud. Võrgu ja reketite asemel läksid käiku kooliõpikud ning pinksipallid olid õigel mängumehel alati taskus. Topspinne oli muidugi mataõpikuga raske tõmmata aga keskpärased vindid tulid parimatel mängijatel ikkagi välja.

Keila koolis peeti ka igaastaseid meistrivõistlusi, kus osalejaid erinevates vanuseklassides oli märkimisväärselt palju. Ka tänane Eesti Lauatenniseliidu peasekretär Marko Männik oli Keila kooli üks parimaid mängijaid ja olen kindel, et pisiku sai ta just Keila koolist. Viimased Keila meistrivõistlused ja erinevad lauatennise sarjad hääbusid kaheksakümmnendate keskel.

Keila linnavalitsus ja Keila Lauatenniseklubi korraldavad tänavu, kõikide kohalike lauatennise sõprade rõõmuks, 16. aprillil Keila lahtised meistrivõistlused lauatennises. Keilasse on oodata palju Eesti tippmängijaid ja loomulikult meie endi kodulinna „pinksiässasid“. Juhendiga saab tutvuda õige pea Keila linna ja Eesti Lauatenniseliidu ja Pinksikeskuse kodulehel. Järgmisel päeval, 17. aprillil toimub Keila Tervisekeskuse ja SK Vask Tiimspordi sarja raames lauatennise võistlus firmadele. Sellest kõigest veel täpsemalt tulevastes artiklites.

Et tänane pinksielu Keilas on jõudu kogumas, võib tõestada ka sellega, et noortekeskuses käib sügisest kümmekond last lauatennist õppimas ja mängimas. Väikese linna kohta on see tubli tulemus. Koolivaheajal toimus noortekeskuses väike pinksiturniir, kus kätt said proovida kõik noored pinksisõbrad.

12. märtsil toimusid Harjumaa Spordiliidu korraldadud Harjumaa meistrivõistlused lauatennises, kus osalesid ka Keila sportlased. Parima koha sai Mati Krusel võistlusklassis 50+ kes sai kaela pronksmedali. Veel tuli Keilasse 2 neljandat, 1 viies ja 1 kuues koht. Tsiteerides klassikuid, ütleksin võistluste kokkuvõtteks „pole paha“.

Ja lõpetuseks vastaksin pealkirjas tõstataud küsimusele, kas Keila lauatennise tõuseb tuhast? Jah, ta tõuseb siiski!