Munitsipaalpood
Munitsipaalpoe mõte on lihtne: pakkuda hinnatundlikele inimestele odavamat kaupa. Juba on ajakirjanduses hasartselt vaieldud uue poe otstarbekuse ja hinnapoliitika üle, kuid see pole meie tänase loo teema. Otsustasime vaadata, kuidas tegutsevad munitsipaalpoe ootuses needsamad piirkondlikud turud Lasnamäel. Aastate jooksul on avaturud kolinud siseruumidesse nii Pae tänava kandis kui ka Kotka poe juures, Laagnas ja Priisles. Kohati on samades paikades säilinud ka õuekaubandus, kus domineerivad maamehed oma kartuli, kapsa, peedi ja meega.
Kohalikud mutikesed pakuvad talveks sissetehtud kurki, tomatit, seeni ja muud paremat, mis hästi ühe kangema napsi kõrvale sobivad. Üsna õnnetus seisus on aga Mustakivi keskuse turg, kus detsembris lahvatas tulekahju. Maha põlesid pooled kioskid ja väliletid.

Määrab hind
Nagu juba mainitud, paiknevad kõik turud suuremate poodide vahetus läheduses ja sellepärast ei mõjuta isegi nende kadumine kuigi märgatavalt ostjate kaubavalikut. Kuna väiketurud aga eksisteerivad ja tarbijate puuduse üle kurta ei saa, siis järelikult on ka need kauplemispaigad vajalikud.
Küsimusele, kas munitsipaalpoe avamise järel viitsitakse igapäevase toidu- ja tarbekauba järele ka kaugemale minna, vastasid kõik väga sarnaselt - kõik oleneb hinnast ja kauba headusest.

Refereeritud artikli täisteksti loe reedese Nelli Teataja paberväljaandest.