AS Johnny tegevjuht Heiki Paarop: „Tööd on tehtud kõvasti, efektiivsus on suurenenud, käive tõusnud. Tallinnas suutsime tegevust laiendada, nii et koondamiste asemel oleme inimesi juurde võtnud. Tööd anname ca 100 inimesele. Võru vallas tegutseme kaupluse ja pubiga.

Mõlematel on läinud hästi, mille eest tahame tänada meie kliente. Eesmärgiks on Johnny pubist kujundada Võru kandi parim söögikoht.

AS Kagu-Eesti Turvas juhatuse esimees Olev Kauts: „2010 oli meile parem aasta kui eelmine. Toodangu realiseerimine kulges normaalselt, endised tarnijad on säilinud. Tööl on ikka ca 70 inimest, väikese koondamise pidime sel aastal tegema. Meie jaoks oli suvi lühike, sest kuiva ja sooja oli ainult juulis. Investeeringuteks, kuigi vajadus oleks, ei ole sel aastal finantse jätkunud.”

AS Väimela Soojus juhataja Üllar Ristioja: „Meie töös suuri muutusi ei ole olnud. Vee hind tõusis, kuid see kulutusi ei kata. Ilmselt pea-me taotlema veelkordset tõusu. Kaupluses on masuaeg rohkem tunda andnud. Ostetakse vähe. Langus algas juba 2008. aastal. Tööl on meil ühtekokku kaheksa inimest. Kedagi koondatud ei ole ja ei tahaks seda ka teha.

Oma peres oli rõõmu vane-mast pojast, kes lõpetas edukalt magistriõppe. Tema tegeleb küberneetikaga. Noorem poeg õpib veel Maaülikoolis.”

AS Puigar, Meelis Koppel: „Tahaks loota, et see pagana masu hakkab mööda saama. Käive on suurenenud, tööd on, vaja oleks juurde tehnikat tundvat meest. Investeerime ka jõudumööda, põhiliselt töötingimuste parandamisse. Oma peres oli tavaline aasta, ilma suuremate muutusteta.

Külaseltsi tegevuses ootaks elanike suuremat huvi ja aktiivsust kõige vastu, mida püütakse teha.”

Lapi MT AS juhatuse liige Margus Tigasson: „Võrreldes eelmise aastaga on läinud mõnevõrra kergemaks, sest on tellimusi ja siis on ka tööd.

Meie põhilised partnerid on Soomest ja Rootsist, vähesel määral teeme kohalikele tellijatele saunaahje ja boilereid. Tun-dub, et majanduslanguse põhi on läbi käidud. Tööd anname pisut vähem kui 50 inimesele. Vähesel määral sundis olukord ka koondama. Investeerida ei ole eriti saanud.”

AS Estellaxe juhatuse esimees Kalev Piirimägi: „Eraldusime aasta tagasi Lapi MT-st omaette firmaks. Mitmetel põhjustel oli see otsus ainuõige. Kerge pole olnud, sest ega see masu veel möödas ole. Tööl on ca 35 inimest, tellimusi saame Soome ja Eesti ettevõtetelt. Töölisi on olnud vaja juurde võtta. Meile vajalikke erialasid üheski koolis ei õpetata, nii et peame nad ise välja koolitama. Ole-me uusi seadmeid juurde soetanud (robot, kaks valumasinat, vaakumtõmbemasin). Ehk tuleb 2011. aasta juba parem.”

Jaagumäe talu, noorperemees Tarmo Timmi: „Seoses hindade tõusuga oli 2010. aasta oluliselt parem kui 2009. Töösuunad on meil nagu ikka köögiviljakasvatus, teravili ja seakasvatus (+kauplus ja toidukeskus Võrus). Inimesi on pidevalt tööl 40 ringis.

Külaseltsi töö vajaks reorganiseerimist ja uut juhatust. Jõulupeo peame koos Kungla Laulumänguseltsiga 25. detsembril Kunglas.”