Saarte Hääl avaldas eile Hanso arvamusloo oma veebis kahel korral. Esimene versioon oli kopeeritud peaaegu üks-ühele Meie Maa veebist ehk muudetud oli vaid pealkirja ja ära olid jäetud Visnapuu pandud vahepealkirjad.

Paar tundi hiljem, kui Visnapuu oli juhtinud Saarte Hääle peatoimetaja Gunnar Siineri tähelepanu loo vargusele ja saatnud Siinerile e-kirjaga tutvumiseks Hanso loo originaalversiooni, eemaldas Saarte Hääl Hanso artikli mõneks ajaks üldse oma veebist.

Tunnike hiljem ilmus Hanso artikkel aga Saarte Hääle veebi tagasi: seekord samasuguses versioonis, mille Hanso oli saatnud Meie Maale ja mille Visnapuu oli Siinerile varem tutvumiseks e-kirjaga saatnud, kui probleemile tähelepanu juhtis.

Puhkusel viibiv Hannes Hanso kinnitas eile kahel korral telefonitsi Meie Maale, et pole andnud Saarte Häälele luba oma artikli avaldamiseks.
“Gunnar Siiner helistas mulle paar tundi tagasi,“ ütles Hanso eile kell 14.45 Meie Maale. “Ta küsis, et miks ma nende lehele oma lugu ei saatnud. Vastasin, et pidin tegema ju valiku, kuna maakonnas ilmub kaks ajalehte. Luba oma loo avaldamiseks ei ole ma Saarte Häälele andnud.“

Saarte Hääle peatoimetaja Gunnar Siiner väitis eile õhtul Meie Maale risti vastupidist kui linnapea Hanso kahel korral.

“Täna (teisipäeval – toim) kell 11.06 toimunud telefonivestluses linnapea Hansoga kinnitas ta mulle isiklikult, et tema kirjutis jäi Saarte Häälele saatmata, sest ta oli viimasel Aafrika-reisil oma telefoni kaotanud ja tal ei olnud minu kontakti. Hanso kinnitas, et ta ei näe mingit põhjust, miks Saarte Hääl ei peaks tema vastust avaldama ja lisas, et, vastupidi, ta väga armastab Saarte Häält,“ kirjutas Siiner e-kirjas.

Samas kirjas pööras Siiner Meie Maa süüdistuse Hanso loo varastamises “tavapäraseks rünnakuks konkurendi vastu“.

Lo pikemalt Meie Maast.