Vaimuliku talituse läbiviijaks ootame EELK Mustvee koguduse õpetajat Eenok Haamerit. Kasepäält võrsunud Ülo Kraft ja tema noorem vend Jüri Kraft on pikemat aega tundnud huvi nende kodupaigas Teise Maailmasõja ajal toimunu vastu ja pidanud oluliseks väärtustada nende inimeste mälestust, kes tol perioodil kommunismiohvitena oma elu kaotasid. Nende algatusel avati vallamaja ees üheksakümendatel aastatel mälestuskivi, millele paigaldati tahvel hävituspataljonlaste poolt tapetud kahekümne nelja kommunismiohvri nimega. Selgusid aga veel üksteist inimest, kelle nõukogude okupandid ja nende käsilased samuti hukanud olid. Jüri Krafti algatusel telliti ja valmistati ka nendele mälestusplaat, mis laupäeval avatakse. Tuntuimaks nimeks tahvil on 1935. aasta maailmameister laskmises Eduard Saarepere-Seren.

"Kommunismiohvrite mälestamisele on hakatud viimasel ajal põhjalikku tähelepanu pöörama nii Eestis kui ka kogu Euroopa Liidus. Nüüd toimub selleks ka ilus ja väärikas ettevõtmine Kasepääl," ütles Jüri Kraft.

Tseremooniale Kasepääl järgneb kell 16 kontsert Mustvee kirikus, kus vaimulikku ja klassikalist muusikat esitavad Vanemuise teatri sopran Karmen Puis, Estonia bariton Aare Saal ja Tartu Pauluse kiriku organist Anna Humal.

Muusikasündmus on mõeldud kõigile soovijatele .