Kauaaegse raamatukogu juhatajana on ta üle elanud mitmed raamatukogu kolimised, kuid ikka on ta suutnud väikeste vahenditega luua ruumides hubase õhkkonna. Raamatukogus toimub Mare Nurmsalu eestvedamisel palju erinevaid üritusi. Lasteaia mudilastele avab tädi Mare iga kuu Võlulaeka ning alati on seal sees uus teema – räägitud on nii kodu- kui metsloomadest, kosmosest, rahvalauludest, rahvakalendri tähtpäevadest, muinasjuttudest, kodumaast ja selle hoidmisest ning paljust muust.

Koos raamatuühinguga on ta juba aastaid tähistanud meie kirjanike sünnipäevi temaatilise näituse ja päevaga. Tänu Mare Nurmsalule on Koigi valla inimesed saanud kohtuda suure hulga erinevate Eesti kirjanike ning tuntud ühiskonnategelasega: Jaan Rannapi, Kalle Mihkelsi, Ingrid Rüütli, Eno Raua, Silvia Rannamaa, Eerika Esopi, Andres Jaaksoo, Ülle Kauksi, Contra, Wimbergi jt.

Mare Nurmsalu on alati abiks olnud erinevate valla- või külaürituste korraldamisel. Ta on oma kohvritega teinud ka laenutamise ja kohtumiste külaskäike valla küladesse. Raamatukogu on tädi Marega olnud valla infokeskus ja soe inimlik paik, kuhu tahetakse minna. Kui sinna tuleb murtud meele või hingega inimene, siis leiab Mare professionaalse raamatukogutöötajana alati talle raamatu, mis teda lohutaks või juhataks vajalikule teeotsale. 2010. aastal andis ta juhataja töö üle enda kõrval kasvanud ja sealjuures Viljandis raamatukogutööd õppinud Pille-Riin Kranichile.

Mare Nurmsalu on Koigi valla teenetemärgi kavaler ja alates 2010.a Koigi valla aukodanik.

Lisaks vallavanemale olid tänasteks tänajateks töökaaslased raamatukogust ja kolleegid Koigi Vallavalitsusest ning Järvamaa Keskraamatukogust.