Võimlemisringil on kolm korda aastas mitmepäevased laagrid, kus kasutame ka külalistreenereid, kellest tuntumad on Jüri Nael, Villiko Kruuse, Kaie Seger, Reet Kriger, Erki Melts, Janne Ristimets. Esinemisi on palju, aga enamus suhteliselt väikestel lavadel. Suurtes võimlates, kus saab oma oskusi täielikult näidata, on esinemisi kahjuks palju vähem.

Traditsiooniks on saanud iga-aastane maakonna võimlemispeo organiseerimine, kus noortekeskuse noored saavad suurürituse läbiviimise kogemusi ja mis neile alati väga meeldib. Sindi noortekeskus sai sel aastal 10 aastat vanaks. Selle raames on juba toimunud Austria nädala tähistamine ja 5.aprillil maakonna kõigi võimlejatega koos juubelipidu „10 aastat võimlemist Sindis“.

Pühapäeva hommikul oli Sindi Seltsimaja esinejatest tulvil juba kaks tundi enne juubelipeo ametlikku algust. Kohal oli ülesaja tüdruku Kilingi-Nõmmest, Laine Mägi Tantsukoolist, Pärnu võimlemisklubidest Rüht ja Ainula, Paikuselt ja Stella ning Täheratas Sindist. Pidu oli kohale meelitanud ka TV-3 kaameramehe.

Lavakujundus oli juubelile kohane - sädelevad kardinad, moodsad pulkadest valmistatud erineva suurusega pallid, orhideed… Ekraanil oli foto Stella vabakavast. Esimeseks „etteasteks“ oli ajalooline esimese vabakava video. Kõik olid veel pisikesed patsidega plikakesed lasteaiast, aga juba tehti hundiratast, silda ja „pääsukest“. Järgmise numbrina esitasid „suureks kasvanud“ neiud täpselt sama kava. Vahe pikkuses ja tehnikas on sõnadega kirjeldamatu!

Peo pidulikuks avamiseks sai sõna linnapea Marko Šorin, kes tervitas kõiki ja tänas treener Margit Schmidti eduka töö eest Sindi Linnavalitsuse tänukirjaga. Tänusõnad kuulusid ka allakirjutanule, kes on selle ringi asutaja ja manager. Ootamatult jooksid lavale kaks Mehhiko poissi! Kaabud peas ja puha! Ootasime smokingis noormehi, aga tuli välja, et need osalesid kõik Pärnu restoraninädala läbiviimisel. Kairo ja Marko võeti turismigrupist otse lavale. Olid julged ja tublid need asendajad! Isegi hobustele panid parkimiskellad peale ,et mitte trahvi saada.

Nad tervitasid kõiki osalejaid: Kilingi-Nõmme - krapsakad, kirglikud, kogenud, Paikuse - paid, popid, põnevad, Rüht -rabavad, rühikad, rõõmsad, Ainula - agarad, armsad, arvukad, Laine Mägi Tantsukool - lõbusad, lustilised, loovad, Sindi -sitked, sisukad, säravad.

Päevajuhi Margit Schmidti kutse peale tulid lavale võimlejad lasteaiast gümnaasiumini välja. Kilingi-Nõmme (meie sõprusklubi) vilistlasrühm näitas, kuidas on võimalik end ka keskeas väga heas vormis hoida. Tehke järele, noored võimlejad, kui samasse ikka jõuate!

Kavas olid rühmakavad (vaba-, vahenditega ja individuaalkavad),jazz- ja showtants, disko freestyle, -solo ja -duo.

Sindi Stella esitas kuus kava - esimene vabakava, vabatants “Kevad tuleb“, tants „Crazy in Love“, vabakava „Uued tuuled“ ,rõngakava „Kuldsed tervitused“ ja lindikava “Päikesetõus mägedes“. Viimane õpiti selgeks Austria nädala esinemiseks Pärnus. Lindikavaga käidi 25.aprillil Tallinna Kalevi spordihallis võistlemas üritusel „Kauni rühiga ellu“, kus eelmisel aastal saadi kuldplaat ja eripreemia.

Sindi Täheratas esitas kava „Hüpitsakool“ ja Lavassaares toimuva 4. Pärnumaa Tantsupeo kava „Päikesetrall“, kus erinevas vanuseklassis esinevad mõlemad Sindi võimlemisrühmad. Laval tänati kõiki võimlemisrühmi ja treenerid. Tänud toetajatele: Sindi Linnavalitsus, Fein-Elast Estonia, Pajo Trükikoda. Tänud Sindi Gümnaasiumile ja Sindi Lasteaiale pika ajalise koostöö eest! Tänasime meie toredat treenerit Margit Schmidti tehtud suure töö eest ja loodame südamest, et tal ikka jätkub aega meiega tegeleda.

Siirad tänud kõigile lapsevanematele ja kostüümide autorile Jana Talule! Aktiivsemaks lapsevanemaks tunnistati taas Siiri Kukk.

Suur tänu: helitehnika, video ja valgustus - Virgo Vellend, lavakujundus Argo Juske, 3D kuulutus - Heiko Kivila, Elvo Grimm, 3D märk - Heiko Kivila ja noored, fotograafid – Maarika Buht, Kaur Kasemaa, video - Peeter Proos. Suur tänu: Maili Isand, Liidia Pihhus, Anneli Uustalu, Heli Ruus ja noored abilised: Kairo Teder, Marko Nuut, Karl Hussar, Ats Pikk, Janar Viibus, Eliina Lillemets, Toomas Gussev, Kristina Fetsina, Aveli Lehiste, Grete-Mari Metsaveer, Kaur Kasemaa.

Peo lõpetas ühistants, millest ka publik aktiivselt osa võttis. Päev jätkus asjaliku koosistumisega noortekeskuses. Iga noor rääkis, kuidas oma ülesannetega toime tuli ja mida juurde õppis. Samas oldi vaimustuses kogemustest, mida selle peo korraldamine andis. Valitses ühtse meeskonna võrratu õhkkond, mis andis kõigile palju positiivseid emotsioone. See tunne oli selle päeva nael!

Noored panid end samas kirja järgmisele noortekeskuse ühisüritusele, talgutele „Teeme ära“, mis toimuvad 2.mail.Margit Schmidt: Sindi võimlemispeod on rõõmuga oodatud esinemisvõimalus kõigile Pärnumaa võimlemisklubidele. On ladus korraldus - piisav lavaproovi aeg, suurejooneline ja viisakas vastuvõtt, tänuavaldused ja sõbralik keskkond, ilus lavakujundus ja kaasaelav rohkearvuline publik, asjatundlik helimees ja hea valgustus. Tublid ja viisakad noored abilised noortekeskusest. Ja ikka leidub peol mõni üllatus. Sel aastal lustlik ühistants.

Kristina Fetsina ja Eliina Lillemets: meile meeldis meeskonna sujuv koostöö. Kõik aitasid kõiki ja asjad sujusid nagu iseenesest. Oli väga meeldejääv päev!

Kaur Kasemaa, fotograaf: Mulle see pidu väga meeldis. Üllatas, et võimlemine on nii keeruline ja tehniline ala. Ma polnud sellele varem mõelnud.

Eliise Kull: Kõik need 10 aastat on olnud väga harivad. Lisaks treeningutele laagrid, koolitused, võistlused, esinemised. Juhendajad, kes on käinud meid õpetamas, on olnud huvitavad ja vaheldust pakkuvad. Võrdlesin pilte ja videosid, kus me olime väikesed ja see areng, mida me kõigi nende aastatega oleme läbi teinud, on uskumatu. Iluvõimlemine on andnud mulle väga palju: mu liikuvuse, esinemisoskuse, painduvuse, rühi, plastilisuse ja palju toredaid mälestusi. Suur tänu, Margit ja Helle!

Pille-Riin Karuse: Kuna oleme käinud võimlemas juba 4-aastasest saati, oleme selle ringi kaudu õppinud austust ja mõistmist, ka kaaslaste vastu. See on meile elus ja koolis kasuks tulnud.

Maarjalis Buht: Kõik see aeg võimlemisringis on olnud väga meeldiv. Kunagi pole olnud tunnet, et tahaks loobuda. Ma tegin vahepeal pikema pausi, aga tulin trenni tagasi, sest igatsesin seda, millega seal tegeleme. Treeningute ajal on positiivne õhkkond ja kõik annavad endast parima.