Vallavanem Arvi Karotam ütles Sõnumitoojale, et plaan on lähiajal aiamaapidajate esindajatega arutada, milliseid teenuseid nad vajavad ning kuidas hakatakse neid osutama. Vallavalitsuse esialgne plaan oli anda aimaadealune maa haldamiseks vallale kuuluvale OÜle Velko AV, kuid kuna tegu on elanikele avaliku teenuse osutamisega, tuleb teha avalik konkurss, mille võitja saab õiguse sõlmida maakasutuse ja teenuste osutamise lepingud. Teine võimalus on, et aiamaapidajad moodustavad ühistu, kes hakkab sealset tegevust korraldama.

Sügisel kaardistas vallavalitsus aiamaad ja pani kirja nende kasutajad, nüüd on plaan teha seda uuesti, et selgitada, kellega sõlmida maakasutuslepingud.

„Minu poole on pöördunud Kehrast mitu inimest, kes on avaldanud soovi saada endale aiamaad. Olen neile soovitanud võtta ühendust Jõe tänava või Lehtmetsa aiamaade kasutajatega ning leida sealt endale sobiv hooldamata vaba tükk,“ sõnas Arvi Karotam.

Ka Põhja ja Tselluloosi tänava ääres aiasaadusi kasvatanud inimestel soovitab ta otsida endale asendusmaa, sest sealt aiamaad likvideeritakse, kuna sel kevadel algab Põhja tänava rekonstrueerimine. Tselluloosi tänavale on planeeritud uus tööstuspiirkond, seetõttu peaksid ka sealsed maaharijad, kes soovivad seda jätkata, leidma uue krundi Jõe tänaval või Lehtmetsas.

Loe pikemalt Sõnumitoojast.