See sündmus oli kooli ajaloos olulise tähtsusega, sest tähistas ühe pika, pingelise ning närvesööva protsessi lõppu ja avas uued võimalused õppetöö kvaliteetseks läbiviimiseks.

Kool saab pakkuda oma õpilastele nüüdisaegseid õpitingimusi. Möödas on ajad, kus uusi raskemasinate valdkonnas kasutatavaid seadmeid tuli tundma õppida peamiselt interneti vahendusel pildi pealt.

Avatud tehnikamaja on moodne väljaõppekeskus, mis võimaldab anda tehnikaalast haridust kogu Eesti erinevatele sihtrühmadele. Kehtna MTK on ainukese kutsekoolina spetsialiseerunud raskemasinate, veokite, busside ja liikurmasinate tehnikute ettevalmistamisele. Sellest tulenevalt on uuel tehnikamajal mitmeid erisusi.

Välja on ehitatud õppetöökojad hüdraulika, pneumaatika, elektrotehnika ja elektroonika praktiliste tundide andmiseks. Samuti on loodud võimalused veoautode, busside ning liikurmasinate diagnoosimiseks, testimiseks.

Õppehoones on kokku 3900 ruutmeetrit õppetööks sobivat pinda. Hoones asuvad seitse töökoda ja 16 klassiruumi, kus on 322 auditoorset ning 101 arvutiga varustatud kohta. Tehnikamajas õpetatakse sügisest maamõõtmist, ehitust, auto- ja liikurmasinate tehnikuid ning juhte. Tehnikahoone maksumus on 4,66 miljonit eurot.

Kooli õpilaskodu renoveerimise käigus viidi olemasolev kuuekorruseline hoone vastavusse tänapäevaste nõuetega. Hoones on kuni 250 majutuskohta. Õpilaskodu maksumus on 2,24 miljonit eurot.

Hoonete ehitust ja renoveerimist rahastasid Euroopa Regionaalarengu Fond ja Eesti Vabariigi Haridus- ja Teaduministeerium. Kehtna Majandus- ja Tehnoloogiakooli direktor Eero Kalberg nentis: „Hea meel on näha, et aastatepikkused pingutused kutsekoolide õppekeskkonna arendamisel kannavad vilja ning kutseharidus Eestis on üha rohkem populaarsust kogumas. Meie kool peab oluliseks terviklikku õpikeskkonda.

Tehnikamaja oma võimalustega on rasketehnika praktilise väljaõppe keskus, mis rahuldab üle-eestilisi tehnikavaldkonna vajadusi. Õpilaskodus majutatakse nii päevaõppijaid kui ka kursuslasi. Õpilaskodu ja tehnikamaja koos teiste koolis toimivate valdkondadega moodustavad üksteist toetava terviku, kus campus-tüüpi keskkonnas on olemas nii majutus-toitlustusteenus kui ka infotehnoloogilised lahendused.

Lisandväärtust annab tihe koostöö sektori erialaliitude ja ettevõtetega üle kogu Eesti, kõrgkoolidega ning Raplamaa haridusasutuste ja omavalitsustega." Kehtna MTK-le kuulub alevikus mitu õppehoonet ja renoveerimistöödega ei olda veel ühelpool. Hetkel käib neljanda õppehoone nüüdisajastamine.

Renoveerimistöid, mille eesmärk on hoone energiasäästlikumaks muutmine, rahastatakse CO2 kvoodi müügist saadud tulu arvelt. Tööde lõpp on planeeritud juulisse.

Neljandasse õppehoonesse tuleb kaks loenguklassi ning laboriruumid ehitus- ja tehnikavaldkonnale.

Oma järge ootab kooli peahoone, kus samuti CO2 kvoodi müügist saadud tulu arvelt rahastatakse hoone energiasäästlikumaks muutmist.

Selle käigus tehakse sokli-, pinnasel põrandate-, pööningulagede soojustustöid, vähesel määral välisseinte soojustamist, kõigi väliste avatäidete vahetust, võimlaosa katusekatte vahetust, keskküttetrassi ja kogu sisemise süsteemi vahetust. Ventilatsiooni väljaehitamine on veel suure küsimärgi all. Eeldatav tööde algus on juuli 2012 ning lõpp detsember 2012. Õppetööd viiakse sel ajal läbi teistes koolile kuuluvates õppehoonetes.

Kehtna MTK-le tuleb muutusterohke suvi ning sügisel alustame uutes tingimustes ja uue hooga. Oleme muutumas nii väliselt kui ka sisemiselt, sest uus vorm eeldab moodsamat sisu. Tehnikamaja avamispeol prognoositi koolile õpilaste arvu kasvu 27% võrra. Kool on valmis enamaks.