Kui suurvõistlusteni olid jäänud loetud päevad, rääkisime Taimoga õppimisest, tööst ja ootustest eelseisvale suurvõistlusele.

Õppisid Kehtna majandus- ja tehnoloogiakoolis ehitust, miks valisid selle eriala?

Valisin ehituse eriala, kuna mulle lihtsalt meeldis tegeleda ehitusega ja füüsilist pingutust nõudva tööga. Olin ka enne kooli töötanud ehitusel ja see pakkus mulle huvi, nii otsustasingi minna õppima ehitust Kehtna majandus- ja tehnoloogiakooli.

Milliseid oskusi ja teadmisi oli vaja sisseastumisel?

Kooli sisseastumine ei olnud raske, tuli näidata ainult huvi eriala vastu, kõik muu tuleb juba õpingute käigus.

Mis on sinu eriala suurimad plussid?

Ma arvan, et kõige suurem pluss on see, et oskan ise oma kätega midagi teha ja ei jää tulevikus hätta.

Kas täna töötad oma erialal?

Töötamist alustasin juba vaikselt kooli kõrvalt. Tänaseks on mul kool läbi ja tegelen plaatimisega, milles võistlen ka EuroSkills´il.

Kuhu tahad oma erialal jõuda?

Praegu tean, et tahan Eestisse jääda ja tänaseks on mul ka plaanid edasiõppimiseks.

Oktoobri alguses esindad Eestit Euroopa kutsemeistrivõistlustel plaatimises, kas oled ka varem võistelnud?

Olen võistelnud paaril korral üleriigilisel müürseppade võistlusel “Jõulukellu” ja tulemused olid head. Seejärel läksin võistlusele “Noor meister 2013”, kus esindasin enda kooli juba plaatijana, tulemus oli super, kuna sain esimese koha .Kuldmedal avas mulle ukse ülemaailmsetele kutsemeistrivõistlustele WorldSkills, kus esindasin Eestit plaatijana. Nüüd siis olen minemas Euroopa meistrivõistlustele.

Mis on sinu ootused EuroSkills´ile?

Tahaksin saada head tulemust ja koju tulla vähemalt meisterlikkuse medaliga.

Kuidas end suurvõistluseks ette valmistad ja kas tead, mis sind Prantsusmaal ees ootab?

Olen mitmeid kordi teinud võistlustööd läbi, kuid ikka leidub kohti, mida tuleks lihvida. Usun, et harjutamine teeb meistriks. Võistlusel pean 18 tunniga plaatima kaks seina ja põranda. Ühe seina peal on Eiffeli torn, teise peal kirik ja põrandale pean plaatima aastanumbri 2014.Tean ka, et võistlusülesanne ei tule päris sama, mis harjutuseks saadeti, seda muudetakse kohapeal veidi. Minu suur eelis on, et olen osalenud WorldSkills´il ja tean, milliseks võib võistlus kujuneda, näiteks on pealtvaatajaid tuhandeid, igal pool on fotograafid ja kaamerad jne.

Millist kasu annab EuroSkills´il osalemine sinu arvates?

EuroSkills annab väga palju uusi kogemusi ja seal näeb, kuidas teistes riikides sama tööd tehakse.

Miks soovitad õppida kutseõppes?

Kutseharidus on lahe. Mina sain kevadel koos kutsega ka gümnaasiumi lõputunnistuse ning edasiõppimiseks on kõik võimalused avatud.

Lehe trükki mineku ajaks Taimo eesmärk täitus, nimelt tuli ta võistlustelt tagasi soovitud meisterlikkuse medaliga plaatimises. Meisterlikkuse medal antakse võistlejatele, kes saavad vähemalt 500 punkti ja sellega tunnustatakse nende suurepäraseid kutseoskusi. Igati tubli töö!