Hoove on juurde tulnud, kuid ka ära langenud. Ilmselt selgub lõplik arv alles 8. augustil, mil on kõige tagumine aeg oma hoovi kohta põhjalik tutvustus saata. Väga kahju on loobujatest, kuid mõistetav on ka soov võtta hoogu järgmiseks aastaks. Kindlasti on hoovilugude päeval Keilas palju põnevat teoksil ja erinevaid tegevusi jagub nii meestele ja naistele kui ka loomulikult lastele. 


Kuidas möödusid teabepäevad ehk koolitused?
Väga hästi! Esimesel teabekoolitusel oli lausa üle 40 inimese. See on nii ääretult tore, et inimesed tulevad ideega kaasa ja on aktiivsed kaasa mõtlema ja panustama. Suur tänu ka Mari-Liis Rüütsalule, kes jagas meile turundusnippe enda pikaajalisest kogemusest. Neile, kes ei saanud osaleda, saatsime kokkuvõtte meiliga. Mõned koolitused on veel ees ootamas ja huvi nende vastu suur. 

Kuna Keila aiad ja hoovid ei ole kummist, kas oleks tark ennast eelnevalt külastuseks registreerida, näiteks kinohoovi?
Mitmed hoovid pakuvad välja oma töötoad ja sinna on registreerumisinfo iga hoovi juures olemas. Kui registreeruda pole võimalik, siis kehtib reegel, kes ees see mees. Näiteks kinohoov lubas, et neile mahub filme vaatama korraga 30-40inimest ja vajadusel teevad ka lisaseansse. Registreerumisinfot tasub kindlasti jälgida, nii mitmegi töötoa vastu on huvi suur ja selle päeva jaoks tullakse näiteks kohale lausa Rakverest ja Viljandist. Tahaks ka kõigile külastajatele südamele panna, et Keila tänavad ei ole samuti kummist! Soojalt soovitame kasutada võimalust ja liikuda rattaga või jalgsi! Elame imeilusas linnas ja jalgrattaga või jalgsi näeb just seda ilu ja inimesi kõige rohkem! Lisaks on see ka suurepärane võimalus liikuda ning söömispause efektiivselt ära kasutada! Troopiline juuli ei anna suurt lootust samasugusele ilmale 23. augustil.


Kas avatud hoovid on ka vihmaks valmis?
Jaa, hoovipidajad on lubanud, et ka vihma korral saame hakkama. Siiski loodame ja ootame imeilusat ilma ja mõnusalt sooja ning sumedat suveõhtut, mida koos kaaslinlaste ja naabritega nautida. 


ESIMESED HOOVIDE TUTVUSTUSED


Aiakohvik Nooblid Nõud
, Jõe 47, avatud 11.00-17.00. Pakutakse ahjusooje küpsetisi linna kaunimatel käsitsi maalitud nõudel. Käsitsi maalitud nõusid ja muud nipet-näpet on võimalik ka kaasa osta!


Kaitseliidu seiklushoov, Aia 35, avatud 10.00-18.00. Kaitseliit kutsub kõiki koos endaga seiklema, uurima ja avastama. Kogu perel on võimalus panna proovile enda täpsus, kiirus ja osavus. Pakutakse sõduritoitu ja koduseid küpsetisi. Toimub loterii!


Iluaed, Kanarbiku 13. Siin saab käega katsuda käsitööseepe ja nautida nende meeldivaid aroome. Lisaks pakutakse teisigi käsitööna valminud looduslikke kehahooldustooteid ning käsitööd. Võimalus kahel korral, kell 11.00 ja 14.00, avatud väravate ajal, oma kätega valmistada kehakoorija, mille saab pärast kaasa. Töötoa külastamiseks eelnev registreerumine kuni 10. augustini aadressil loodusseep@gmail.com. Töötoa hind 3 eurot ja ühes töötoas saab osaleda kuni kuus inimest.


Tammiku mängumaa lastekohvik, Tammiku tee 3, avatudkell 12.00-18.00. Mängumaal on indiaani tüüpi püstkoda ehk tipi, batuut, kiik, võrkkiiged ja mitmesugused õuemängud. Tammiku mängumaa lastekohvikus on tegevust tervele perele. Saab mängida mitmesuguseid õuemänge, pidada piknikku ja vajadusel varjuda suure telgi või püstkoja alla. Kohviku menüü on meelepärane nii suurele kui väikesele –on jahutavaid ja soojendavaid jooke ning soolaseid ja magusaid ampse. Organiseeritud tegevuste ajakava , millest saab soovi korral osa võtta. 13.00 – olen loodutark, tasuta. 15.00 - väikeste indiaanlaste meisterdamise töötuba, osalustasu 1 euro.17.00 - väikeste indiaanlaste mäng, tasuta 


Hoov täis lusti Eha 67, avatud15.00-22-00. Pakutakse magusaid kooke ja torte, näljasematele ka toekamaid toite. Lisaks saab terve päeva nautida head muusikat. Toitlustusele lisaks tulevad Tallinnast külla nobedate kätega naised ettevõttest Tuuni Ka (https://www.facebook.com/tuunika.ee), kes viivad läbi toreda töötoa, kus valmistatakse jalapinke. Töötoast osavõtuks on vaja enne 20. augusti end registreerida aadressil minnaheinsoo@gmail.com, töötoa maksumus on 20 eurot. Tuuni Ka naised toovad kohale ka oma tuunitud mööbli. Õhtu lõpetuseks on oodatud kõik suured ja väikesed oma soove õhku lennutama, taevalaternaid on võimalik saada kohapealt. 


Kinohoov, Jõe tn 59B, avatudkell 17.00-20.00. Näidatakse lühifilme Keilast ja keilakatelt. Seansside algused 17.15, 18.15,19.15. Lisaks teemakohased suupisted, hea kohv, õnneloos ja erinevad tegevused igas vanuses lastele. 


Ülesõidu kalakohvik, Ülesõidu28, avatud kell 12.00-21.00.Lennusadama peakokk Merli Kattai, kes on pesueht pagunitega kalamees ja hooviperenaine, jagab meiega isiklikult oma nippe ja trikke kalasuitsetamisest ja valmistamisest. Lisaks pakutakse värsket suitsukala ja muid kalaroogasid (suppe, salateid ja praade ning magusat hooajalisest toorainest. Õpitoad on tasuta ja toimuvad kell 14-15 ja 16-17.Eelregistreerumine emailile:merlicat@gmail.com


23. augustil avatavate aiakohvikute tutvustamist jätkame järgmises Keila Lehes.