Teine võimalus oli panustada seltskonnale – kui hoovis tekkis nii hea õhkkond, et sinna kogunes seltskond, kel oli koos tore olla. Nii ununes välja kuulutatud sulgemise kellaaeg ja tähtsusetuks muutus, kas letis enam midagi pakkuda oligi. Neid hoove oli mitu, ise viibisin õhtul Nurmenuku Kitse kõrtsis, aga kuuldavasti oli selliseid mõnusaid kohti palju.“

„Keila on suur linn väga erinevate linnaosadega, jalgsi igale poole enam ei jõuagi, täheldas mitmeid kohvikuid külastanud Lea Kuusmaa , kui saatis toimetusele oma emotsioonid.
Hoovikohvik „Aega küll“ oli elurõõmsate ja oskustega toitlustajate lustlik ettevõtmine. Sobis ka varasele ärkajale. Esimene külaline olnud kohal juba pool seitse hommikul.
Tere tulemast! Tore hoov, kaunis ja viimistletud väliköök. Väga ilus ja hinge minev paik.
Hurmaa oli Põhja tänava pärl. Imeilus hoolitsetud elamine ja piitspeenikesed toidupakkujad, kes pakkusid maitsenaudinguid laktoosi-,gluteeni ja pähklivabade küpsetiste näol. Olid maitsvad küll. Algav pereettevõte, nagu aru võis saada.

Arukad Ausad Kuked – kõigepealt andis neid otsida, sest Vaikne tänav, kus asub noortekodu, läheb välja lausa endiste nn tankipolgu korrusmajade taha. Noormees, kes väraval külalisi ootas, oli korrektselt riides ja väga sõbralik. Hea auraga noorte inimeste kodu. Väga meeldivad julged teenindajad, kes lubasid ka maja siseelu kaeda. Sellest mitte liiga lihtsa saatusega noorte inimeste kodust jäi väga hea mulje.

Sopsu-Tooma keskväljak– noobel uus elamurajoon on ikka vahva küll! Tore, et samaseid ole unustatud ka köögiviljade kasvatamist, olgu või terrassil. Keila üks esinduslikumaid linnaosi. Ja samas otse looduses.

Nurmelille Külakohvik-Kitsekõrts Nurmenuku tänaval Mudaaugul andis lausa restorani mõõdu välja. Ja millised hõrgutised grillil küpsesid! Super! Seal oli kõigil nii hea olla, et vaevalt keegi viitsis veel teisi kohvikuid kaema minna. Tegi heameelt, et ka ühe korteriühistu rahvas pidas toredat kohvikut korrusmaja juures.
Rapuntsli hoov ja rõdukohvik–„Lase alla juus“. Paljutegevust lastele, kelle joonistustele kulus kuuldavasti 9,2 meetrit tapeeti.

Ja veel väga palju nutikaid omanäolisi kohvikuid. Minule isiklikult meeldis kõige rohkem, et lõpuks ometi sain ka Mõisa rõdukohvikus kohvi juua. Harjumaa Muuseumi väike hubane rõdu on selleks ju loodud.“

„Kui päevane kiikamine Endise Kooliaia lummavasse viltimise töötuppa välja arvata, siis algas Hoovikohvikute päev minu jaoks pärast äikese vihma,“ jagab oma muljeid Liisa Kaupmees. „ Niiske ilm ja lähenev õhturammestus tähendasid seda, et mitmed majapidamised olid oma kaaslinlaste võõrustamisele punkti pannud. Õnneks jagus minusugusele hilisele uudistajale avastamisrõõmu siin- ja sealpool raudteed, sest nii mõnigi aiakohvik oli plaaninud jagada hõrgutisi ka pealelõunasel ajal.

Sopsu-Toomas õnnestus kiigata Täistunni Tigu terrassi restorani avamisele eelnevat saginat ja ampsata hõrku võileivatorti. Kõrvalmaja viksid perepojad pakkusid aga õhtu parimat keelekastet – rohelist teed jasmiiniga.

Hoov Täis Lusti jäi meelde lahke kostitaja, õhulise sõstrakoogi ja uhkelt kõliseva vanaaegse kassaaparaadiga.

Aia Kohvik oli elava muusika huvilistest nii pungil, et seal jäi sedakorda linnupete nokkimata. Vaikne Metsa Nurk koos heatujulise perenaisega pani õhtule ilusa punkti. Tore oli aiakiigel jalgu kõlgutades koduseid kiluvõileibu nosida.“

Kuna Hoovide päeva mõte käidi välja Facebookis ja sinna loodud lehekülje vahendusel toimus ka põhiline informeerimine ning reklaam, siis jõudis sinna ka kõige kiirem tagasiside avatud õuede kohta. Ainuüksi fotosid võib internetist leida sadu. Arvukatest kiitustest toome siinjuures ära mõned.
Kerttu Soans: „Aitäh! Aitäh! Aitäh! Suurepärane võimalus ka neil, kes enam Keilas ei ela, tuttavaid (vahel ka päris paljumuutunud!) aedu külastada ja vanu sõpru kohata. Erakordselt meeldiv elamus. Korraldajad(ja muidugi ka osalised) olid vaimustavad!“

Mallor Martinson: „Tore üritus ,üllatavalt palju mõnusat rahvast.“

Maria Viik: „Üritus tegi rõõmsa tuju kogu päevaks. Meie perele meeldis kõige enam Wilhelmine kohvik, kus maitsev ja mehine supiports keele alla viis. Lapsele meeldis seal jällegi tore hobu. Eriti tore oli, et hoovis võis ka pärast n-ö ametliku lahtioleku aja lõppu rahulikult aega veeta. Suur tänu kõigile, kes sellesse päeva oma aega ja oskusi panustasid!“

Marina Poltavtseva: „Ka meie perele oli see fantastiline päev! Täname kõiki, kes meile rõõmu ja lusti pakkusid!“ Paljudest kiitustest jäi kõlama soov kogeda taolist üritust ka järgmisel aastal. Mõned arvasid, et taolisi väikseid hubaseid ja omanäolisi kohvikud võiks Keilas tegutseda ka muul ajal kui ainult ühel päeval aastas. Küllap on nii mõelnud ka mitmed koduse kohviku pidajad. Esimesena on seda mõtet veeretanud Maitsed OÜ, kes pidas hoovide päeval pannkoogikohviku tLätte Juures. Nüüd nad kaaluvad võimalust avada samanimeline kohvikpood Keskväljak 15 maja I korrusel. Neil, kes tahavad kaasa lüüa või öelda, milliseid müügiartikelid nad Lätte Juures sooviks näha, palutakse kirjutada aadressilselts@late.ee

Hoovide külastajate vahel käis ka auhinnamäng. Igal kohvikul oli oma number ja üks salatäht. Numbrite järgi tähti kokku sobitades tuli kokku saada lause: „Keilas on vahvad hoovikohvikud“, ainult tagurpidi kirjutatuna. Konks missugune! Õigeid vastuseid laekus 40. Auhinna loosimises osalesid kõik, kes saatsid vähemalt 10 tähte, mis olid õiges kohas. Esimene vastus saabus juba enne kella kahte. Tegu oli tõelise detektiiviga, sest kõik hoovid polnud siis veel avatudki!

„Saime mängu kohta palju positiivset tagasisidet,“ ütles Marju Raadik-Kantsik. „Meil on siiralt hea meel, et see Keila avastamise veel põnevamaks tegi. Selle eest läheb tänukummardus River Tomerale.

Auhindu oli välja pandud palju. Suur-suur tänu, Keila Tervisekeskus, Keila Tarbijate Ühistu, Sille Krooni Laulustuudio, Harjumaa Muuseum ja Kaitseliidu Keila osakond! Korraldajad tänavad kõiki, kes auhinnamängus osalesid!“

Ja nüüd võitjate nimed, kellel on põhjust Keila Hoovilugude Facebooki lehelt võidetud auhinda vaadata: Käti Mägi, Maarit Bärenson, Jaanus Jõgis, Annika Alavere, Hille Siitka, Ranek Rainet Niinberg, Dea Kristel Hermanson, Mari-Liis Pillerpalu, Tiina Reesen, Rita Iher, Liivi Vainsalu, Aivar Mägi, Vahur Suvi ja Kaido Irval.